fbq

Legendaarisesta Kyllä isä osaa -sarjasta tehdään elokuva

Kyllä isä osaa -sarjan näyttelijät palaavat alkuperäisiin rooleihinsa, mukana myös uusi sukupolvi.

Kyllä isä osaa -viihdesarjaa tehtiin 1990-luvulla ja sen uusinnat pyörivät tällä hetkellä Ylellä. Nyt tarina saa jatkoa valkokankaalla, kun legendaarisesta sarjasta tehdään elokuva. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Elokuvassa perheen lapset Jussi ja Jonna ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat jo eläkeiässä. Heidän omalaatuinen dynamiikkaansa, järkkymättömät persoonansa ja pinnttyneet tavat eivät sen sijaan ole juurikaan muuttuneet. Myös arki tuntuu tutulta, kun Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta rintamamiestalosta isänsä ja äitinsä kanssa. Jonnan poika Junnu sujahtaa kuvioihin jopa liiankin luontevasti.

Alkuperäisiin rooleihinsa palaavat Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jussi Jokinen (Jussi).

1990-luvun suosikkisarja Kyllä isä osaa naurattaa taas tv:ssä – mitä tapahtui näyttelijöille?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– TV-sarja tehtiin vuonna 1994, joten aikaa on vierähtänyt paljon. Yleensä ajattelen, että aika aikaansa kutakin. Tämän sarjan kohdalla jouduin miettimään asiaa uudestaan, sillä näiden lähes 30 vuoden ajan olen saanut palautetta kyseisestä sarjasta lähes joka viikko, Tom kertoo.

– Ilolla voin todeta, että elokuvan käsikirjoitus on sarjan hengen mukainen. Odotan innolla elokuvan kuvauksia – ja tietysti lopputulosta, hän jatkaa.

Kyllä isä osaa elokuva lupailee huumoria ja samaistumispintaa jokaiselle ikäpolvelle. Perheen elämäntapa voi tuntua vanhanaikaiselta, mutta siinä on jotain tuttua ja turvallista. Yhteisymmärrys ei aina välttämättä synny sanoina, mutta katsojat voivat luottaa siihen, että tämä perhe vetää lopulta yhtä köyttä, tavalla tai toisella.

– Kyllä isä osaa kuului suosikkisarjoihini, ja odotin uutta jaksoa aina hartaasti. Tuntuu etuoikeutetulta päästä tekemään sarjan pohjalta pitkää elokuvaa alkuperäisen kokoonpanon kanssa. Meitä sarjan faneja on uusintojen kautta kaiken ikäisiä, ja isolla kankaalla Kyllä isä osaa saa varmasti heitä lisää, Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi kertoo.

Elokuvan ohjaajaksi on kiinnitetty Panu Rapia ja käsikirjoituksesta vastaavat Outi Keskevaari ja Pekka Lepikkö, joka on on ohjannut ja käsikirjoittanut alkuperäisen sarjan. Panulle sarjan perhe tuli tutuksi jo vuonna 2015, kun he tekivät Kyllä isä osaa -teatteriversiota.

– Tunnistettava sanailu ja hieman nyrjähtänyt maailmankatsomus kirvoittavat hymyn vakavammankin henkilön huulille. Pidän itseäni ikään kuin naapurina, jolla on etuoikeus ohjata tämän kvartetin arkea elokuvassa, ohjaaja Panu intoilee.

Uusi Indiana Jones -elokuva aiheutti Steven Spielbergille harmaita hiuksia: ”Luulin olevani ainoa, joka osaa ohjata”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa