fbq
Harrison Ford/Indiana Jones and the Dial of Destiny

Uusi Indiana Jones -elokuva aiheutti Steven Spielbergille harmaita hiuksia: ”Luulin olevani ainoa, joka osaa ohjata”

Indiana Jones and the Dial of Destiny on elokuvasaagan ensimmäinen, jota Steven Spielberg ei ohjannut.

Indiana Jones -saaga alkoi vuonna 1981, kun ensi-iltansa sai Steven Spielbergin ohjaama Kadonneen aarteen metsästäjät. Sitä markkinoitiin mainoslauseella ”Suuren seikkailun paluu”, ja elokuvayleisö tarttui täkyyn suurin massoin. 

Kyseessä oli silloisen vuoden tuottoisin elokuva koko maailmassa. Spielbergin ja George Lucasin luoman ja Harrison Fordin näyttelemän hahmon debyyttiseikkailu sai myös kriitikot puolelleen.

Spielberg on ohjannut myös kolme jatko-osaa Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984), Indiana Jones ja viimeinen ristiretki  (1989) sekä Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008). Nyt elokuvateattereihin tulee viides osa Indiana Jones and the Dial of Destiny, jonka kerrotaan myös olevan myös sarjan viimeinen.

Suurta finaalia ei ole kuitenkaan ohjannut Spielberg. Hänen oli kylläkin alun perin tarkoitus hoitaa tehtävä tälläkin kertaa, mutta hän vetäytyi projektista vuonna 2020 muiden hankkeiden kiireisiin vedoten.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tilalle otettiin James Mangold (Cop Land, Walk The Line, The Wolverine, Logan). Kyseessä on myös ensimmäinen kerta Indiana Jones -historiassa, kun Lucas ei ole ollut mukana luomassa käsikirjoituksen pohjatarinaa. Sekä Spielberg että Lucas ovat mukana executive producereina.

Uusin Indiana Jones -elokuva saa tylyjä tuomioita kriitikoilta – ”Lähes täydellistä ajantuhlausta”

Spielberg arvioi valmista Indiana Jones and the Dial of Destiny -teosta huhtikuussa nähtyään sen paria päivää aiemmin tuotantoyhtiö Disneyn johtoportaan näytöksessä.

– Se on todella, todella hyvä Indiana Jones -elokuva. Olen ylpeä Jamesin saavutuksesta, Spielberg kommentoi Daily Expressille.

– Kun valot syttyivät näytöksen jälkeen, käännyin muiden puoleen ja sanoi: ”Pirulauta! Luulin olevani ainoa, joka osaa ohjata Indiana Jones -elokuvan!”

Indiana Jones and the Dial of Destiny saa ensi-iltansa keskiviikkona 28. kesäkuuta.

Seuraa meitä somessa