fbq
20240109, Helsinki. The Voice of Finland pressitilaisuus. Kuvassa Jaana Pelkonen.

Jaana Pelkonen vaihtoi politiikan viihdeohjelmiin: "On aika virkistää omaa ajatustoimintaa"

12 vuotta kansanedustajana toiminut Jaana Pelkonen aloittaa toisen kierroksen juontajana.

Jaana Pelkonen nousi kansan suosioon juontajana 1990-luvulla. Jaana työskenteli Radiomafiassa ja juonsi tv-ohjelmia, kuten TiltFar Out ja Jyrki sekä lukuisia suuria tapahtumia.

Vuonna 2011 hän aloitti täysin uudenlaisen uran. 12 vuotta Arkadianmäellä kansanedustajana viihtynyt Jaana aloittaa nyt toista kierrostaan juontajana, kun hän toimii The Voice of Finlandin juontajana Heikki Paasosen rinnalla.

– Kiitollinen fiilis. Kerran sain jo tehdä monenlaisia ohjelmia, ja ajattelin, että voiko enempää enää toivoakaan, Jaana kertoo Katsolle.

– 12 vuotta tuli tehtyä toisenlaista työtä, mutta nyt jälleen juontajana, muun muassa tässä ohjelmassa. Voisiko parempaa ollakaan, tällä tiimillä ja tähtivalmentajilla, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Arkadianmäeltä studioon

Jaanalle oli selkeää, että kansanedustajan työn jälkeen hän haluaa tehdä jotain muuta. Juontotehtävien lisäksi Jaana on työskennellyt Ellun Kanat -yrityksessä.

– Kaikki arvostus ja kunnioitus kansanedustajan tehtävää kohtaan, mutta minulle oli selvää jo pitemmän aikaa, että voidakseni olla äänestäjien luottamuksen arvoinen minun on hyvä välillä käydä ihan muualla, Jaana avaa päätöstään.

– 12 vuoden jälkeen on aika virkistää omaakin ajatustoimintaa. Mutta ei minulla ollut tarkkaa suunnitelmaa siitä, mitä tekisin noiden vuosien jälkeen, hän kertoo.

Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen juontavat The Voice of Finlandin 13. tuotantokautta.

Jaana ja Heikki ovat tehneet töitä yhdessä ennenkin. Juontajakaksikko tuli ennen kaikkea tutuksi Euroviisujen parista vuosina 2005–2007.

– Oli helppo ja kiva palata tekemään töitä Heikin kanssa. Hän on mielestäni Suomen paras miesjuontaja, hyvä ystävä ja kokenut ammattilainen, jolla on hyvä huumorintaju, Jaana kiteyttää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Uutena juontajana Jaana pääsee seuraamaan kilpailijoiden matkaa sekä onnen että pettymyksen hetkiä.

– Jännittäminen on tärkeä asia, se pitää skarppina. Liiallinen jännittäminen kuitenkin vie kyvyn olla läsnä. Muistan omalta kohdaltanikin monta tilaisuutta, jotka ovat menneet liian jännittämisen vuoksi ohi, tuore juontaja sanoo.

Ohjelmasta on kuvattu jo ääni ratkaisee - ja kaksintaistelu-osiot, joiden aikana on uuden juontajan mukaan koettu suuria tunteita laidasta laitaan.

– Toivoisin, että tässä roolissa pystyisin auttamaan näitä upeita laulajia olemaan omia itsejään ja jännittämään edes himpun verran vähemmän. Olen kädestä pitäen tukemassa, nauramassa ja välillä jopa itkemässä, Jaana kertoo.

– Välillä on ollut todella rankkoja hetkiä myös itselleni ihmisen tunteiden kanssa. Olen iloinen, että saan olla siinä, mutta kyllä myös imen ne itseeni kuin sieni, hän lisää.

The Voice of Finland oli Sannille rankka kokemus: "Sydän hakkasi ja pala nousi kurkkuun"

Jaana luotsaa keväällä alkavaa Suuri Seikkailu -ohjelmaa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jaanan musiikkitie

Musiikki on ollut tärkeä osa Jaanan elämää jo nuoresta lähtien.

– Olen aina sanonut, että kun pääsin kolmannella musiikkiluokalle, siitä alkoi musatieni, ja sen takia olen tässä ja minä nyt. Se on kasvattanut minusta sen Jaanan, joka olen tänä päivänä, Jaana summaa.

Lahtelaisen Jaanan verissä sykkii iskelmä, mutta musiikkirepertuaari kattaa kaikenlaisen musiikin, kuten lattarit ja hevin.

– Musiikkimakuni riippuu vähän fiiliksestä. Välillä on kausia, että kuuntelen pelkkää kuubalaista musiikkia, toisinaan kuunnellaan vain Metallicaa tai Laura Voutilaista, hän kertoo.

– Kaksi karaokebravuuriani on Metallican Seek and Destroy ja Kari Tapion Valaise yö, jotka kertovat hyvin näistä ääripäistä.

Jaana luotsaa myös televisioon 19 vuoden tauon jälkeen palaavaa Suurta seikkailua.

– Sen voin sanoa, että se on ollut yksi elämäni huikeimpia seikkailuja. Edelleenkin tulee kylmiä väreitä, Jaana muistelee kuvauksia.

The Voice of Finland 19. tammikuuta alkaen Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa