fbq
20240109, Helsinki. The Voice of Finland pressitilaisuus. Kuvassa Arttu Viskari.

Arttu Wiskari ja Elastinen tekivät sopimuksen ennen The Voice of Finlandin kuvauksia: "En tiedä, onko Ela suuttunut"

The Voice of Finlandin 13. tuotantokausi alkaa Nelosella ja Ruudussa 19. tammikuuta.

Arttu Wiskari löysi tiensä suomalaisten tietoisuuteen vuonna 2010 läpimurtohitillään Mökkitie ja myöhemmin vuonna 2011 julkaistulla debyyttialbumillaan Arttu Wiskari. Sittemmin hän on tehnyt yhteensä viisi studioalbumia, osallistunut muun muassa ohjelmiin Vain elämää ja Tähdet, tähdet ja perustanut oman levy-yhtiön. 

Tällä kertaa artisti ottaa uuden pestin vastaan, kun hän istuu tähtivalmentajan punaiselle tuolille The Voice of Finlandin 13. tuotantokaudella. Hän aloittaa uutena tähtivalmentajana yhdessä Sannin ja vanhojen konkareiden, Maija Vilkkumaan ja Elastisen kanssa.

– En ole ikinä tehnyt tv-juttua, josta en tykkäisi. Minua pyydetään kaikennäköisiin ohjelmiin mukaan, ja yleisin vastaus on kuitenkin kiitos ei. Jos lähden mukaan johonkin, se lähtee hanskasta, koska annan itsestäni 100 prosenttia, Arttu kertoo Katson haastattelussa.

The Voice of Finlandissa minua kiinnosti musakulma. Tykkään, kun saan istua ja kuunnella ihmisten laulua. Yleensä olen itse se, joka esiintyy ja muut kuuntelevat, tällä kertaa saan vain fiilistellä. Toki siinä on myös se brutaali puoli, kun valmentaja joutuu sanomaan mahdollisesti itseäänkin paremmille laulajille, että kiitos ei. Se on se hassu puoli tässä jutussa, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Musiikin lisäksi Arttu kertoo rakastavansa viihdeohjelmien tekemistä.

– Siinä on jotain pervoa, että sen tekee viihdyttävästi ja hyvin, ja en itse kuitenkaan katso mitään viihdeohjelmia. En ole ikinä katsonut yhtään ohjelmaa, missä olen ollut mukana, Arttu paljastaa.

– Tässä hommassa juttu on siinä, että tykkään tehdä viihdeohjelmia, ja olen tosi hyvä siinä, jos energiani ovat kohdillaan ja on hyvä ympäristö. En kuitenkaan kuluta ohjelmia itse samalla tavalla kuin heitän puujalkavitsejä paljon, mutta ne eivät toimi kohdallani ollenkaan, hän lisää.

The Voice of Finland oli Sannille rankka kokemus: "Sydän hakkasi ja pala nousi kurkkuun"

13. kauden juontajat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen sekä tähtivalmentajat Maija Vilkkumaa, Elastinen, Sanni ja Arttu Wiskari.

Sopimus Elastisen kanssa

Arttu on toiminut tähtivalmentajan roolissa ennenkin. Hänet nimittäin nähtiin valmentajan roolissa The Voice Kids -ohjelmassa vuonna 2014. Muusikko uskoo, että voi olla tällä kertaa vapaammin, koska valmennettavat eivät ole lapsia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pitkät työpäivät yllättivät Artun. Tällä hetkellä ohjelman ääni ratkaisee - ja kaksintaisteluosiot on kuvattu. Arttu teki tähtivalmentajakollega Elastisen kanssa sopimuksen ennen kuvauksia.

– Sanoin Elalle ennen kuvausten alkua: ”Saat roastata mua niin paljon kuin haluat.” Se on kyllä toteutunut tässä kuvausten aikana, myös toisin päin. En tiedä, onko Ela suuttunut, välillä hän näyttää siltä, että olisi, Arttu naurahtaa.

– Ela sanoikin tuossa, että se on löytänyt minusta sellaisen kaverin, jonka kanssa voi jauhaa aika syvällisiäkin juttuja, hän lisää.

Arttu uskoo, että hänen ei ole tarvinnut todistella omaa osaamistaan kenellekään.

– Olen rehellisesti oma juntti itseni. Meidän firmamme on menestynyt, ja teemme asioita hyvin.

Entä saisiko Arttu ottaa The Voice of Finlandin kilpailijoita omaan talliinsa, Mökkitie Recordsiin?

– Ihan varmasti saisin. Se riippuu vaan siitä, mitä koukeroita joudutaan käymään läpi ja montako lakisyytettä saan niskaani, mutta on niitä ennenkin tullut, Arttu sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Totta kai nämä asiat pitäisi käydä Universalin kanssa läpi, ja riippuisi tietenkin myös siitä, missä vaiheessa kisaa tämä tapahtuisi, Arttu sanoo viitaten levy-yhtiö Universal Music Finlandiin, joka on mukana The Voice of Finlandissa.

Voittajan mahdollisuudet

Arttu etsii tiimiinsä persoonallisia laulajia, jotka uskaltavat tehdä rohkeita biisivalintoja. Ääni ei ole miehen mukaan kaikki kaikessa, vaan kokonaissaundi ratkaisee.

Artun työnkuvaan kuuluu levy-yhtiönsä puolesta artistien kehittäminen ja kiinnostavien tapausten nostaminen kansan tietoisuuteen. The Voice of Finland -voittajien kanssa hän tekisi muutaman asian toisin kuin aiemmin.

– En mitenkään halua sättiä levy-yhtiötä, mutta superpaljon asioita voitaisiin tehdä eri tavalla. Esimerkiksi aikoinaan, kun eräs Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonenkin juonsivat yhtä musiikkiohjelmaa, levyjä tehtiin artisteille valmiiksi jo ohjelman kuvausten aikana. Totta kai siinä on paljon aikatauluja ja muuta haasteellista, mutta näkisin, että täytyy nähdä vaivaa – juuri nyt emme näe hirveästi vaivaa, Arttu summaa.

– Kun kilpailijat tulevat tuolta, me työnnämme heidät alamäkeen rasvatuilla laakereilla ja toivotamme hyvää matkaa. Ei kukaan ole valmis tällaisen kisan jälkeen. He saavat kyllä huomiota kilpailun aikana, mutta oikea työ alkaa vasta sen jälkeen, hän kertoo.

Kilpailun voitto luo mahdollisuuden uudelle artistille. Kuitenkin hän tarvitsee apua onnistuakseen. Esimerkiksi hän kertoo Antti Railion, joka voitti The Voice of Finlandin vuonna 2013.

– Antti Railio on mielestäni loistava esimerkki, kuinka helvetin hyvin asiat voi hoitaa. Hän aloitti kisan voiton jälkeen pienistä keikoista, paiski töitä ja sai raivattua tiensä yhdeksi kirkkaimmista tähdistä. Nyt hän vetää muun muassa loppuunmyytyjä kirkkokeikkoja ja Raskasta-kiertueilla halleja täyteen, Arttu summaa.

The Voice of Finland Nelosella ja Ruudussa 19. tammikuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa