fbq

Tobias Zilliacus vertailee työskentelyä Suomessa ja Ruotsissa: ”Teet hyvin tai itket ja teet”

Tobias Zilliacus on tehnyt jo vuosikausia yhteistyötä ruotsalaisten tv- ja elokuva-alan ammattilaisten kanssa.

Tobias Zilliacus näyttelee supersuosioon nousseessa Myrskyluodon Maija -elokuvassa Maijan isää Mickeliä. Tiina Lymin ohjaamassa elokuvassa on mukana sekä suomalaisia että ruotsalaisia näyttelijöitä.

Tobiaksella on paljon kokemusta työskentelystä länsinaapurin tekijöiden kanssa, kun hän on ollut mukana muun muassa yhteispohjoismaisessa Operaatio Stella Polaris -sarjassa (2003) sekä myöhemmin esimerkiksi ruotsalaisissa Wallander- ja Johan Falk -rikoselokuvasarjoissa.

– Silloin takavuosina kyseltiin haastatteluissa paljonkin sitä, että onko suomalaisten ja ruotsalaisten tekemisessä jotain eroa. Nykyisin sanoisin, ettei eroa juurikaan ole, Tobias pohtii.

Myrskyluodon Maija takoo katsojaennätyksiä – päihitti Barbie-hittielokuvan

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Takavuosina Suomessa oli Tobiaksen mukaan enemmän sellaista tunnelmaa, että kun kuvaushetki lähestyi, niin vakavoiduttiin.

– Tuli tietynlainen paine, että ”nyt pitää skarpata, koska kohta kuvataan”. Se pohjautuu varmaankin vieläkin vanhempiin aikoihin, kun kuvattiin filmille ja jokainen sekunti oli konkreettisesti kallista. Silloin oli sellainen "teet hyvin tai itket ja teet" -mentaliteetti, ja se saattoi tuottaa jopa tietynlaista jäykkyyttä lopputuloksessa, Tobias arvelee.

– Ruotsissa taas en urani alkuaikoinakaan havainnut samanlaista. Siellä mentiin rennosti kohti kuvaushetkeä ja ikään kuin vain uitiin hommaan sisään, Tobias muistelee.

Tobias Zilliacus Myrskyluodon Maijan kuvauspaikalla.

Tällä hetkellä Myrskyluodon Maija on saavuttanut jo noin 250 000 katsojaa.

– Joku voisi ajatella, että tämän kaltainen rakkauselokuva on enemmän naisille suunnattu. Minusta on kuitenkin ollut ihanaa kuulla, että miehetkin ovat pitäneet elokuvasta. Ehkä heitä pitää vähän raahata mukaan, mutta eivätköhän he siellä elokuvateatterin penkissä istu koko keston ajan, Tobias nauraa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myrskyluodon Maija on katsottavissa elokuvateattereissa.

Seuraa meitä somessa