fbq

Myrskyluodon Maijan ruotsalaistähti yllättyi Suomessa työskennellessään: "Suomalainen sanoo sen suoraan"

Amanda Jansson piti Maijan roolia aluksi tylsänä.

Uudessa Tiina Lymin ohjaamassa Myrskyluodon Maija -filmatisoinnissa nimihenkilöä näyttelee ruotsalaisnäyttelijä Amanda Jansson. Elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 19. tammikuuta.

Amanda on suomalaisille tuttu muun muassa Ylen esittämästä Ohuella langalla -poliisisarjasta.

– En tiennyt Myrskyluoto-tarinasta yhtään mitään ennen tätä projektia. Kun minulle esiteltiin ensimmäistä kertaa elokuvan nimeä, se tuntui minusta suoraan sanottuna tylsältä, Amanda muistelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Siihen aikaan minusta myös tuntui, että olin juuttunut näyttelemään roolihahmoja, jotka ovat kilttejä ja rauhallisia. Tajusin kuitenkin nopeasti, että Maijan näennäisen rauhallisuuden alla on hirveästi voimaa, joka ei kuitenkaan näyttäydy aggressiivisuutena, Amanda analysoi.

Elokuva-arvostelu: Itkuvaroitus – Myrskyluodon Maija on yksinkertaisesti mestariteos

Lymin johtaman prosessin aikana Amanda pääsi tutustumaan suomalaisiin kuvauskäytäntöihin. Amanda pitää työskentelytapoja muuten varsin samanlaisina, mutta yhteen selkeään poikkeavuuteen hän kiinnitti huomiota.

– Sanoisin, että suurin ero on kommunikoinnissa. Suomalaiset ovat suoraviivaisia ja tietyllä tapaa ammattimaisempia. Totta kai me Ruotsissakin olemme todella ammattimaisia, mutta siellä pelätään toisten tunteiden loukkaamista, Amanda pohtii.

– Ruotsissa saatetaan sanoa kuvauksissa, että ”se oli hieno suoritus, mutta voisitko ehkä mahdollisesti tehdä sen vielä tällä tavalla”. Suomalainen taas huomaa heti, että haluaa jonkin menevän tietyllä tavalla ja sanoo sen suoraan: ”Tee näin.” Ja kaikki ymmärtävät, ettei se ole henkilökohtaista arvostelua, vaan liittyy työn tekemiseen, Amanda ihailee.

Amanda hieman jännittää sitä, ottavatko suomalaiskatsojat omakseen elokuvan pääosissa nähtäviä ruotsalaisnäyttelijöitä. Maijan aviomiestä Janneakin näyttelee naapurimaan Linus Troedsson.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Toivottavasti ette suutu. Ensin veimme teiltä viisuvoiton ja nyt Myrskyluodon Maijaakin näyttelee ruotsalainen, Amanda nauraa.

Myrskyluodon Maija saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 19. tammikuuta.

Seuraa meitä somessa