fbq

Myrskyluodon Maija -tähti Linus Troedsson oli aiemmin tunnettu täysin toisessa ammatissa: ”Hauskuus katosi hommasta”

Myrskyluodon Maija -tähti Linus Troedsson aikoo vielä joku päivä tehdä paluun vanhassa ammatissaan.

Linus Troedsson näyttelee suursuosion saavuttaneessa uudessa Myrskyluodon Maija -filmatisoinnissa Maijan aviomiestä Jannea. Ruotsin Skånesta kotoisin oleva Linus halusi saavuttaa roolissaan aidon suomalaisuuden.

– Janne on vähän kömpelö ja hiljainen. Hän kuitenkin kertoo tarkasti sen, mitä hän elämässään tavoittelee. Janne on myös vakaa kuin kallio. Jokaisella pitäisi olla elämässään samanlainen henkilö, jonka turvallista rintaa vasten voi painautua ja hakea lohtua, Linus maalailee.

Tiina Lymin tv-esiintyminen ärsytti katsojia: "Niin ylimielinen"

Paljon teatterirooleja Tukholmassa tehnyt Linus ei ollut ennen elokuvaprojektia millään tavalla tietoinen Myrskyluodon Maijasta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Minusta tuntuu myös kummalliselta, ettei juuri kukaan tunne Ruotsissa Anni Blomqvistin kirjoittamia Myrskyluodon Maija -romaaneita tai niistä tehtyä 1970-luvun tv-sarjaa. Ne ovat juuri sellaista vanhahtavaa tarinamateriaalia, jota ruotsalaiset yleensä rakastavat, Linus päivittelee.

– Nyt tämä elokuva on kuitenkin näkyvästi esillä Ruotsissakin, joten toivottavasti tämä tarina vihdoin lyö kunnolla läpi sielläkin.

Linus on paitsi näyttelijä myös levyjä tehnyt laulaja.

– Lopetin Willez-tanssibändini kanssa keikkailun noin kymmenen vuotta sitten. Se alkoi muuttua liian paljon työksi, ja hauskuus katosi hommasta. Tein sitä kyllä ihan ansaintamielessä noin kolme vuotta, mutta sitten halusin keskittyä vain näyttelemiseen, Linus kertoo.

– Mutta joskus vielä teen paluun laulajana!

Myrskyluodon Maija on nyt elokuvateattereissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa