fbq
Vilma Karjalainen
Olet mitä syöt

Pippa Laukka kielsi dieetin Vilma Karjalaiselta – näin paljon paino putosi

Kahden pienen lapsen äiti yritti yhdistää lapsiperheen arkeen uuden ruokavalion ja liikunnan.

Olet mitä syöt -ohjelman toisessa jaksossa somevaikuttaja ja yrittäjä Vilma Karjalainen sai apua ruokailutottumuksiinsa Pippa Laukalta.

Pippa kielsi Vilmaa aloittamasta dieettiä, mutta hänen täytyi alkaa noudattamaan lautasmallia ja syömään säännöllisesti viisi kertaa päivässä. Pippa myös kehotti somevaikuttajaa jättämään valkoisen sokerin pois. Hän varoitti sivuvaikutuksista, kuten päänsärystä ja väsymyksestä, jotka yleensä kuitenkin väistyvät muutaman viikon kuluessa.

– Jännittää limusta luopuminen, koska sitä on mennyt aika paljon ja se on välillä jopa korvannut jotain aterioita, Vilma pohti.

Pippaa huoletti, että jos asiat eivät heti luonnistu, Vilma luovuttaisi elämäntapamuutoksen kesken.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pippa aloitti Vilman kanssa kuntosalitreenit, joka oli somevaikuttajalle nuoruudesta tuttu laji. Hän kuitenkin koki treenin kahden raskauden jälkeen raskaaksi.

– Vatsalihasten tekeminen tuntui ihan järkyttävältä suoraan sanottuna. Tässä ollaan periaatteessa aika kusessa, Vilma pohti.

Seuraavan kahdeksan viikon ajan Vilman tuli noudattaa Pipan ohjeita. Ensimmäisten omien treenien aikana Vilma kertoi olleensa itkun partaalla.

– Se oli niin hirveetä. Kun treenasin, mun mielessä pyöri kela, että miksi hemmetissä mä oon tehnyt itelleni näin. Miten tämmöinenkin liike voi tuntua näin raskaalta? Miksi mä vihaan itseäni? Vilma avasi ajatuksiaan.

Kolmannen viikon kohdalla Vilma kertoi, että lapsiarjen, liikunnan ja ruokavalion yhdistäminen on ollut vaikeaa. Hän lisäsi kuitenkin, että hän oli syönyt paremmin, ja herkutkin olivat jääneet vähemmälle.

Vilma Karjalainen
Olet mitä syöt
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ennen Vilma kulutti viikon aikana noin kaksi kiloa valkoista sokeria, ja punainen liha kuului lähes päivittäiseen ruokavalioon. Tavoitteena oli, että Vilma laittaa itsensä ykköseksi, hänen jaksamisensa parantuu ja kasvisruoka lisääntyy ruokavaliossa, kun taas sokerinmäärä vähentyisi.

Vilman kertoi viimeisessä tapaamisessa, että hän jaksaa paremmin. Hän myös nukkui öisin. Ruokavalioon kuuluu edelleen punainen liha, mutta vähemmissä määrin. Hän on lisännyt kanan ja kalan käyttöä ruoanlaitossa, ja yksi kasvisruoka viikossa kuuluu myös nykyiseen ravintoon. Liikunnan määrä lisääntyi valtavasti.

– Sä olet tehnyt upeita, nimenomaan omannäköisiä terveystekoja ja sitä kautta parantanut omaa hyvinvointia. Miltä se sun mielestä tuntuu? Pippa kysyi.

– Hyvältä, on jopa ehkä vähän seksikäs olo. Ei ole ollut hetkeen. Sellainen yhteys omaan kehoon on löytynyt, Vilma kertoi iloisen oloisena.

Vilma uskoi, että myös mitoissa oli tapahtunut muutoksia, koska hän tunsi olonsa kevyemmäksi. Painoa olikin tippunut 9,4 kiloa, ja vyötäröltä oli lähtenyt 12,5 senttimetriä.

Kuvausten jälkeen Vilma kertoi saaneensa elämänsä kuntoon.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa