fbq
House of Kardashian
Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner kertoo avoimesti ajastaan Kris Jennerin puolisona: "Sanoin, etten voi elää sitä elämäntyyliä"

House of Kardashian -dokumenttisarjan avausjaksossa pureudutaan Kris Jennerin uutteraan työhön, jonka tavoitteena oli luoda dynastia.

Ylen kolmiosaisessa House of Kardashian -dokumenttisarjassa pureudutaan tämän hetken vaikutusvaltaisimpaan dynastiaan. Kardashianien dynastia jakaa mielipiteitä maailmanlaajuisesti, joko heitä vihataan tai rakastetaan.

Avausjaksossa 5.5. muun muassa perheen pään Kris Jennerin entinen puoliso Caitlyn Jenner pääsee ääneen. Tuohon aikaan hänet tunnettiin Bruce Jennerinä. Caitlyn toivoo, että häntä puhutellaan Brucena, kun puhutaan menneestä ajasta, mutta nykyajassa Caitlynina.

Krisillä ja Caitlynilla on kaksi yhteistä lasta: Kendall ja Kylie Jenner. Krisillä on neljä lasta aiemmasta avioliitostaan Robert Kardashianin kanssa: Kourtney, Kimberly, Khloé ja Robert Jr. Kardashian.

– Kris aloitti tyhjästä. Nyt hänellä on miljardiyritys. Hän rakensi dynastian, Caitlyn kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Millaista oli tehdä töitä vaimoni kanssa? Hyvä kysymys. Olimme naimissa 23 vuotta. Kris haluaa hallita kaikkea. Julkkismaailmassa kaikki yrittävät hallita, sitä mitä heistä puhutaan. Kris osaa pelata sitä peliä, hän jatkaa.

Kris syntyi vuonna 1955. Hän kasvoi yksinhuoltajaäidin kanssa San Diegossa. Koulussa hän nautti sosiaalisesta puolesta, ei niinkään opiskelusta. Jo nuorena hän halusi löytää rikkaan aviomiehen. Nuori lentoemäntä tapasi tulevan aviomiehensä, Robertin, laukkaradalla. Vuonna 1978 pari avioitui.

House of Kardashian
Robert Kardashian oli Kris Jennerin ensimmäinen aviopuoliso.

Vuonna 1989 Kris tapasi olympiavoittaja Bruce Jennerin. Kris kävi tuolloin läpi ikävää arvioeroa Robertista. Viisi kuukautta myöhemmin Bruce ja Kris avioituivat. Pian Krisistä tuli Brucen manageri, sillä urheilijan ura oli lähtenyt laskuun. Entisestä urheilijasta tuli näyttelijä, kirjailija ja puhuja.

– Kris hyödynsi mainettani ja osasi markkinoida minua. Ihmiset muistivat, että Bruce on palannut, Caitlyn muistelee.

– Kris ei tuntenut liike-elämän talouspuolta, mutta nautti sosiaalisesta puolesta. Hän sopi tapaamisia, syötti ja juotti asiakkaat, sanoi aina oikeat asiat. Olimme hyvä tiimi, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kun rahaa alkoi tulla, Kris hallitsi perheen taloudellisia asioita. Bruce ei nähnytkään rahoja. Kris rakasti rahaa ja osasi käyttää sitä. Bruce sai autoja, pieniä lentokoneita ja muita lahjoja. Hän kuvailee, että myös siltä osin he olivat hyvä tiimi.

1990-luvulla alettiin huhuta, että Bruce saattaisi olla homo. Huhut olisivat voineet tuhota uran, koska tuohon aikaan Yhdysvalloissa pelättiin aidsia.

– Pelkäsin, että ihmiset saavat tietää sukupuoliristiriidastani. Vaikka oma elämä on julkista, voi silti haluta pitää asioita omana tietonaan, Caitlyn pohtii.

Bruce ja Kris Jenner vuonna 1991.

Perheen silloinen lastenhoitaja Pam Behan kertoo dokumentissa saaneensa tietää Brucen ristiriidasta, kun hän sattui kerran tulemaan liian aikaisin töihin. Brucella oli päällään naisten pitsialusvaatteet. Tuohon aikaan lastenhoitaja oli 19-vuotias ja maalta kotoisin.

– Olin ihmeissäni, en tiennyt, mitä tapahtuu. Bruce oli sankarini. Menin vessaan kokoamaan itseäni ja siellä oli pöydällä irtoripsiä, Pam muistelee.

– Bruce istutti minut alas ja sanoi: ”Pam, sisälläni tunnen itseni enemmän naiseksi. Olen tuntenut niin viisivuotiaasta asti,” hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Caitlynin mukaan hän ja Kris kävivät pienen keskustelun sukupuoliristiriidasta, jota hän koki.

– Kerroin hänelle vähän itsestäni. Sanoin, että olin käsitellyt asian, ja olinkin silloin. Sanoin, etten voi elää sitä elämäntyyliä. Se ei sovi minulle. Olihan minun kerrottava hänelle. Olimmehan menossa naimisiin. Ja olin käsitellyt asian, Caitlyn kertoo.

Brucella ja Krisillä on kaksi yhteistä lasta, Kendall ja Kylie.

Kris otettiin mukaan tv-ohjelmiin Brucen rinnalle, jotta huhupuheet seksuaalisesta suuntautumisesta saatiin katkaistua.

Caitlyn kuvaa avioaikaansa elämänsä onnellisimmaksi ajaksi.

House of Kardashian Yle Areenassa ja sunnuntaisin TV2-kanavalla.

Seuraa meitä somessa