fbq

Jaana Pelkonen juontamaan uutta tv-ohjelmaa – ratkoo ihmisten rahaongelmia

Ruotsalaiseen hittiformaattiin perustuvassa Raharemontti-sarjassa autetaan talousahdingossa kärvisteleviä suomalaisia.

Nelosella parhaillaan pyörivää Suurta seikkailua juontava Jaana Pelkonen nähdään syksyllä Nelosella alkavassa uudessa Raharemontti-ohjelmassa. Jaana Pelkosen rinnalla esiintyy pankinjohtaja Joni Rintamaa, joka toimii ohjelmassa talouden asiantuntijana. Raharemontti perustuu ruotsalaiseen Lyxfällan-formaattiin, joka on kerännyt jo suosiota muissa Pohjoismaissa. 

Raha-asiat kuntoon ja häpeä hiiteen

Nelosen tiedotteen mukaan Raharemontti-sarjassa tullaan tapaamaan työssäkäyviä henkilöitä ja perheitä, jotka kamppailevat erilaisista syistä rahatilanteensa kanssa. Sarjaan osallistuvia yhdistää se, että he ovat viimein päättäneet panna talousasiansa kuntoon ja ryhtyä samalla hallitsemaan omaa elämäänsä.

– Raha koskettaa meitä kaikkia. Kuka tahansa voi joutua taloudellisiin vaikeuksiin. Moni kärvistelee ongelmiensa kanssa yksin. Haluan olla madaltamassa kynnystä puhua avoimesti, ilman häpeää, omaan talouteen liittyvistä haasteista ja olla mukana etsimässä ongelmiin ratkaisuja, Jaana Pelkonen kertoo ohjelman tiedotteessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jaana Pelkonen on myös kokoomuksen entinen kansanedustaja, joten taloudenpito on hänelle tuttua sitäkin kautta.

Pankinjohtajana vuodesta 2010 työskennellyt Joni Rintamaa on kasvanut yksinhuoltajaperheessä. Hänelle tavallisen ihmisen taloushaasteet ovat tuttuja. Joni kokee, että Raharemontti-ohjelma voi tuoda toivoa samankaltaisissa tilanteissa oleville.

Seksikäs-Suklaa vierailee synnyinmaassaan Angolassa – perheen kohtaaminen liikuttaa kyyneliin

Jaana Pelkonen ja Joni Rintamaa luotsaavat uutta Raharemontti-sarjaa.

Osallistujahaku meneillään

Kahdeksanosaiselle ensimmäiselle kaudelle haetaan parhaillaan osallistujia Nelosen nettisivuilla. Ohjelman juontamisen lisäksi Jaana toimii ohjelman taustatoimittajana.

– Ihmisten taloudellisten ongelmien taustalla on hyvin erilaisia syitä ja elämäntilanteita. Haluan perehtyä asioihin mahdollisimman tarkasti ja ymmärtää yksityiskohtien lisäksi laajemmat kokonaisuudet, hän kertoo tiedotteessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Haluan välittää mahdollisimman laajalle tärkeää viestiä, että apua kannattaa pyytää matalalla kynnyksellä. Koskaan ei ole liian myöhäistä. Yksin ei kenenkään tarvitse jäädä, hän jatkaa.

Kilpailija syyllistyy sääntörikkeeseen Suuressa seikkailussa: ”Tuli halu näyttää”

Raharemontti-sarja nähdään Nelosella ja Ruudussa syyskuussa 2024.

Seuraa meitä somessa