fbq

Tom Lindholm ei katsonut sekuntiakaan vanhaa Kyllä isä osaa -sarjaa – tässä syy

Vuoden 2015 näytelmäversio innoitti tekijöitä pohtimaan Kyllä isä osaa -tarinalle myös filmatisointia.

Suursuosittua Kyllä isä osaa -komediasarjaa esitettiin 30 jaksoa vuosina 1994–95. Parhaimmillaan miljoonan katsojalukuja hätyytellyt sarja palaa nyt elokuvaversiona, jonka pääosissa nähdään sama tuttu Tom Lindholmin, Tuija Ernamon, Maiju Jokisen ja Jarno Jokisen esittämä perhe.

Kyllä isä osaa -tarinamaailma on kerännyt katsojia myös sekä uusintoina että vuoden 2015 näyttämöversiona Tampereen Komediateatterissa. Jälkimmäinen innoitti tekijöitä pohtimaan valkokangasversion tekemistä. Tom kertoo, ettei hän katsellut sekuntiakaan vanhoja Kyllä isä osaa -jaksoja valmistautuessaan elokuvan tekoon.

– Ei siihen ollut mitään tarvetta. Kun sain käsikirjoituksen käsiini, niin tuli välittömästi selkeä käsitys, että ”niin, tämähän on tämä kaveri, tämä menee näin”, Tom kuvailee.

– Hämmästyin itsekin sitä, kuinka vahvasti pystyin omaksumaan isän hahmon uudelleen. Jos tekstissä olisi ollut jotain, mikä olisi sotinut hahmon perusolemusta vastaan, niin olisin voinut heti kertoa, että näin hän ei voi tehdä tai sanoa. Onneksi kuitenkin sarjan luoja Pekka Lepikkö oli mukana myös elokuvan kirjoittamisessa, eikä tuollaista vaaraa edes ollut.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

1990-luvun suosikkisarja Kyllä isä osaa naurattaa taas tv:ssä – mitä tapahtui näyttelijöille?

Tom Lindholmin esittämän isän nimeä ei paljasteta elokuvassakaan.

Elokuvaversioon mukaan lähteminen oli Tomille selvää, varsinkin teatteriproduktion jälkeen.

– Kun mukana oli tämä tuttu kombo, niin päätös oli totta kai varsin simppeli, Tom kertoo.

– Sitä kuitenkin toivoin omassa päässäni, että voi kun elokuvassa liikuttaisiin ikään kuin samassa maastossa kuin alkuperäisessä sarjassa. Olisi ollut pettymys, jos olisi otettu tutut hahmot, mutta pesty pois kaikki heidän ominaispiirteensä ja sovitettu juttu täydellisesti tämän päivän muottiin.

Kyllä isä osaa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa torstaina 28.3.

Seuraa meitä somessa