fbq
Kyllä isä osaa -elokuva

Elokuva-arvostelu: Kyllä isä osaa on sympaattinen, mutta tarina ei kanna

Suositun Kyllä isä osaa -sarjan elokuvaversio saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 28.3.

Tuttu tekijäjoukko on kerääntynyt yhteen tekemään uutta versiota takavuosien suosikkisarjasta.

Kyllä isä osaa -elokuva

Komedia ***

Kyllä isä osaa -sarja viihdytti 1990-luvulla, ja jaksot ovat toimivia yhäkin. Uusi elokuvaversio tavoittaa sarjan rytmin ja tunnelman ja on myös sopivalla tavalla absurdi ja anarkistinenkin. Yhäkin etunimeä vaille jäävien isän ja äidin sekä aikuiseksi kasvaneen jälkikasvun välinen sanailu on hauskaa ääneen naurattamiseen saakka.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ongelmana on kuitenkin kokonaisuuden kesto ja sen vaatimukset. On totisesti eri asia tehdä yksittäinen puolen tunnin jakso ja kokopitkä elokuva. Tarina ei yksinkertaisesti nyt kanna.

Tom Lindholm ei katsonut sekuntiakaan vanhaa Kyllä isä osaa -sarjaa – tässä syy

Olisi kaivattu muitakin aineksia kuin se, että perhe jää ilman avaimia kotinsa ulkopuolelle ja että isällä on ongelmia taksisuharin hommista eläkkeelle jättäytymisen kanssa. Joihinkin käänteisiin jäädään viivyttelemään liian pitkäksi aikaa ja tulee tyhjäkäynnin tunne.

Elokuva on silti sympaattinen tapaus, ja varsinkin päänäyttelijöiden keskinäinen kemia pelastaa paljon. Lisäpisteet menevät nuorelle Vilppu Eleiselle vahvasta suorituksesta tarinan uutena hahmona, Jonnan poikana Junnuna.

O: Panu Raipia. N: Tom Lindholm, Tuija Ernamo, Vilppu Eleinen, Maiju Jokinen, Jarno Jokinen. (Suomi 2024). 85 min. 

Seuraa meitä somessa