fbq

Kohuelokuva Civil Warin julisteet tehtiin tekoälyllä – raivo repesi

Lähteen mukaan Civil Warin tuotantoyhtiö puolustaa tekoälyn käyttöä julisteissaan.

Yhdysvaltain sisällissodasta lähitulevaisuudessa kertova Civil War -elokuva (2024) on kohahduttanut jälleen. Nyt kohua rankan aiheensa lisäksi on aiheuttanut julisteet, jotka elokuvan tuotantoyhtiö A24 julkaisi Instagram-tilillään 17. huhtikuuta.

Julisteissa näkyy erilaisia Yhdysvaltain kaupunkeja ja ikonisia maamerkkejä, jotka ovat sodan runtelemia ja sotilasjoukkojen valtaamia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuvissa ihmisiä häiritsee se, että kuvat on tehty tekoälyllä.

– Kamalaa, epäoleellista, rumaa, mielikuvituksetonta ja ei-omaperäinen teos tekoälyltä. Mikä tahra koko yhtiölle. Taitavat taiteilijat, jotka olette valinneet tekemään elokuvianne ovat varmasti tyytyväisiä, yksi käyttäjistä huomauttaa.

– Miksi käyttää tekoälytaidetta? Se on täydellinen sylki vasten niiden taiteilijoiden kasvoja, jotka työskentelivät tämän projektin parissa.

Hollywood Reporterin saamien tietojen mukaan tekoälyä on todellakin käytetty julisteiden teossa. A24 on puolustanut julisteiden tekotapaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Koko elokuva on yksi ”mitä jos” -tilanne, joten halusimme jatkaa samalla linjalla sosiaalisessa mediassa. Vahva kuvaelma ikonisista maamerkeistä dystooppisessa tulevaisuudessa, lähde kertoi julkaisulle.

Civil War elokuvateattereissa.

Seuraa meitä somessa