fbq
epa11302905 The Eurovision banner outside Malmo Arena, in Malmo, Sweden, 26 April 2024. Police and bomb dogs were on site at the Malmo Arena and at several of the hotels in the city as part of the ongoing security work ahead of the Eurovision Song Contest. A large police effort will be on site throughout the event, including police resources from Norway and Denmark. The 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC) will take place at the Malmo Arena in Malmo, with the two semi-finals held on 07 and 09 May, and the grand final on 11 May 2024. EPA-EFE/Johan Nilsson/TT SWEDEN OUT

Euroopan yleisradiounionilta historiallinen päätös – tämä muuttuu

Useat ruotsalaismediat ovat uutisoineet 2. toukokuuta, että Euroviisuihin ei saa tuoda poliittisia lippuja tai kylttejä.

Palestiinan lippujen vieminen Euroviisuihin on kielletty, uutisoi muun muassa Hufvudstadsbladet. Lippujen lisäksi muut poliittiset kyltit on tapahtumasta kielletty.

Euroviisualueelle saa tuoda ja pitää esillä ainoastaan lippuja, jotka edustavat kilpailuun osallistuvia maita sekä sateenkaarilippuja. Euroopan yleisradiounioni (EBU) pidättää oikeuden poistaa kaikki muut liput ja kyltit. Areenan vartijoilla on ohjeistus pysäyttää tapahtumaan tulijat, jos heillä on mukanaan poliittisia sanomia sisältäviä lippuja tai kylttejä.

Lehden mukaan odotettavissa on suuria mielenosoituksia Israelia vastaan. Israelin osallistumista kisoihin on kritisoitu laajalti ympäri Eurooppaa maan Gazan alueella tapahtuvien sotatoimien vuoksi. Malmön areenan ympärille tehdään mittavia turvatoimia Euroviisujen ajaksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Ruotsissa on poliisin päätös siitä, että näihin tapahtumiin ei saa tuoda paljoa mukanaan. Et saa tuoda edes käsilaukkua, EBU:n Euroviisujen johtaja Martin Österdahl kertoo TT:lle.

Euroviisut järjestetään Malmössä 7.–11. toukokuuta.

Seuraa meitä somessa