fbq
Jakso 9, Diili, Toni Lähde

Toni Lähde tekee paljastuksen Diili-kulisseista: tämä asia on kielletty

Diili-neuvonantaja Toni Lähde paljastaa Diili-podcastissa, mitä tuotannossa tapahtuu silloin, kun kamerat eivät käy.

Diilin neuvonantaja Toni Lähde kertoo Diili-podcastissa muun muassa, miten ohjelman tehtävät suunnitellaan. Pohjaideat kilpailuihin tulevat tuotannon puolelta, mutta Jaajo Linnonmaa ja neuvonantajat ovat myös mukana suunnittelussa. Toni muistuttaa, että täytyy kuulla myös yhteistyökumppaneita, joita tehtävissä on mukana.

Toni juoruaa myös, että taukojen aikana kilpailijat eivät saa edistää tehtäviään millään tavalla. Säännöt kuitenkin vaihtelevat tehtäväkohtaisesti, ja niitä saattaa olla pitkä lista.

– Sitä varten on erikseen ihminen, joka miettii nämä tosi tarkkaan. Hänellä on mielestäni ehkä koko tuotannon vaikein tehtävä, hän arvelee podcastissa.

Omia puhelimia ei ensisijaisesti saa käyttää tehtävien aikana, eikä tuotannon puhelimia ole monta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Se johtuu siitä, että meillä ei ole jenkki-Diilin budjettia. Kamerahenkilöitä ja äänittäjiä on tietty määrä. Se on tietysti ikävää, että aikapaineessa täytyy soitella peräkkäin, eikä voi soittaa samaan aikaan, neuvonantaja toteaa.

Diili-miehet lähtevät kauppaamaan seksileluja bileristeilylle: ”Ainakin itsellä hauska yö”

Toni kertoo, että johtoryhmän istuntojen kuvauksiin kuluu aina kokonainen päivä. Toni, Jaajo ja toinen neuvonantaja Amel Gaily käyttävät paljon aikaa keskinäisiin keskusteluihin tehtävien lopputuloksista ja siitä, kuka pudotetaan kisasta.

– Kävimme tosi syvällisiä keskusteluja. Koska nämä ovat oikeita ihmisiä. Vaikka tämä on viihdettä, ja somessa heitä saatetaan ruotia ikävällä tavalla, niin me emme ajattele niin.

Jaajo Linnonmaa, Toni Lähde ja Amel Gaily muodostavat johtoryhmän tällä kaudella.

Tonin mukaan heitä on kielletty kaveeraamasta kilpailijoiden kanssa, jotta heidän mielipiteensä pysyisi mahdollisimman objektiivisena. Hän myös vakuuttaa, ettei heidän edessään kannata näytellä.

– Voin käsi sydämellä sanoa, että ei mene läpi, koska toi on niin absurdi tilanne, hän perustelee ja lisää, että hän tarkkailee ihmisiä kuusi viikkoa niin tiiviisti, että se tulisi kyllä ilmi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Neuvonantaja on kuitenkin kuvausten jälkeen saattanut ystävystyä joidenkin kilpailijoiden kanssa, ja monien eri kausien kisaajien kanssa hän on tehnyt myöhemmin yhteistyötä.

Diili maanantaisin Nelosella ja Ruudussa. Diili-podcast Suplassa.

Seuraa meitä somessa