fbq
Koti koiralle

Lupsakka Pavla eli katukoirana Venäjällä – korvasta leikattiin pala tietystä syystä

Koti koiralle -ohjelman seitsemännessä jaksossa Pietarin karuista olosuhteista Suomeen tuotu katukoira etsii loppuelämän kotia.

Koti koiralle -ohjelman seitsemännessä jaksossa 13.3. Janni Hussi ja Tommy Wirén auttavat Pavla-koiraa löytämään uuden kodin. Pavla eli katukoirana Pietarissa ennen kuin se pelastettiin Suomeen.

Pavla on saksanpaimenkoiran näköinen sekarotuinen karvakuono, jolta puuttuu korvasta palanen. Korvaa on käsitelty sen vuoksi, että Venäjällä oli käynnissä katukoirien sterilointikampanja, ja näin jo leikatut koirat erotettiin leikkaamattomista.

Arviolta kuusivuotias Pavla on eläinyhdistyksen toimijan, Luukaksen, luona kotihoidossa odottamassa uutta kotiaan. Ennen tätä Pavlalla ei ole ollut varsinaista kotia ja se asui tarhalla.

– Se on ollut kotivalmis kotikoira alusta asti, vaikka sillä ei ole aina kotia ollut. Asun kerrostalossa, niin ei välitä mitään naapureiden äänistä, Luukas kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Sitä on jännittänyt hissiin meno ja viemäreiden kannet. Pavla osaa olla yksin kotoa, hän jatkaa.

Pietarin katuelämä on vaikuttanut poikkeuksellisesti Pavlaan.

– Se on avoin, iloinen ja reipas koira. Se antaa sellaisen mielikuvan, että ei alun pitäen ole ollut siellä kadulla. Ei ole kadulle syntynyt ja elänyt pentuaikaa, niin kyllä sillä jonkunlainen kotikasvatus on taustalla, Tommy sanoo.

Omistaja oli jo lopettamassa Nero-koiran – näin sille kävi

Pavlan korvasta on leikattu pala pois.

Lupsakan Pavlan lempiasioita ovat ulkoilu, pallot ja ihmiset, joita se intoutuu usein halaamaan. Se on luonteeltaan lempeä ja haluaa miellyttää ihmistä.

Pavlalle etsitään loppuelämän kotia, koska elämän alku on ollut pomppuista. Tuusulalaiset Minna ja Mikko saapuvat tapaamaan koirakaveria.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kun sain Pavlasta tietoja, ja näin valokuvan, niin olen varmastikin kyllästymiseen saakka hänestä kotona puhunut, Minna virkkoo.

– Meillä hän saa sen huomion, mistä on jäänyt kadulla paitsi, Mikko komppaa.

Minnan ja Mikon lisäksi kotona odottaa kaksi perheen tytärtä, jotka ovat innoissaan karvatassusta. Minnalla on puolestaan ollut aina koira elämässä mukana, ja hänellä onkin kokemusta metsästyskoirista ja bullmastiffeista. Hän uskookin tulevansa hyvin toimeen ison koiran kanssa. Aikeissa on opettaa koirasta sienestyskaveri, minkä myös koiramaailman asiantuntija Tommy hyväksyy.

Koti koiralle
Minna ja Mikko aikovat tarjota Pavlalle loppuelämän kodin.

Koira suuntaa oitis uusien omistajien luo ja antaa Minnalle pusuja tervehtiessään. Rauhallisen alun jälkeen kolmikko innostuu leikkimään. Melko pian käy selväksi, että kyseessä on hyvä match – Pavlan uusi koti on Tuusulassa.

Lempeä jättikoira Paula etsii uutta kotia: "Ihan stressaantuneelta näyttää"

Minna ja Mikko saavat apua koiran kouluttajalta Pavlan koulutuksen kanssa. Yhteiselo on sujunut muuten kaikin puolin hyvin, mutta lenkkeillessä Minnan ja Pavlan kontakti katkeaa ylimääräisten häiriötekijöiden vuoksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Koti koiralle keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.

 

Seuraa meitä somessa