fbq
Koti koiralle

Omistaja oli jo lopettamassa Nero-koiran – näin sille kävi

Koti koiralle -ohjelman kuudennessa jaksossa suurikokoinen lempeä ajokoira kaipaa uutta kotia.

Reilun vuoden ikäinen Nero-koira on sijoitettuna eläinyhdistyksen toimijan, Ellu Luukkasen, kotiin. Ellun kotona on 11 koiraa, osa kodittomia ja kaksi omaa. 

Koti Koiralle -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa Janni Hussi ja koiramaailman asiantuntija Tommy Wirén auttavat koirakaveria löytämään uuden kodin.

– Uroskoira, jolla meinasi tulla lyhyt elämä, mutta toisin kävi, koska tähdet oli siinä asennossa, että se pääsi Ellun luokse asumaan, Tommy kertoo.

Nero on venäjänajokoiran, beaglen ja labradorinnoutajan sekoitus. Nero on rotujensa tapaisesti mukava ja lempeä ajokoira. Se pitää remuamisesta, sukkapallosta, herkuista, ja sen simät porautuvat sieluun asti. Sen lempipaikka on ihmisten lähellä, ja se tylsistyy helposti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nero asui kaupungin sykkeessä kerrostalossa Helsingissä 60-vuotiaan omistajansa kanssa. Entinen omistaja oli ajatellut, että ennemmin lopettaa koiran kuin antaa sen yhdistykselle tai uuteen kotiin. Taustalla oli pelko siitä, että siellä voi olla liikaa stressiä, jolloin se olisi koiralle epäreilua.

– Omistajarouvalla oli ollut aikaisemminkin koira ja jotenkin ajatteli varmaan, että pärjäisi tällaisen isomman, aktiivisen koiran kanssa. Ulkoilu muuttui siellä aika haastavaksi. Rouva koki, että Nero on hänelle ja hänen elämäntilanteeseensa ehkä vähän liikaa, Ellu kertoo.

Omistajat hylkäsivät epävarman Dora-koiran – asiantuntija skeptinen uudesta kodista

Koti koiralle
Nero
Nero rakastaa makupaloja.

Ellu kertoo, että omistajarouva oli ajatellut, mahdollisesti kaupunkiympäristön vuoksi, että Nero olisi huono hermorakenteeltaan. Omistaja ei uskonut, että se sopisi lapsiperheeseen tai muiden koirien kanssa asumaan.

– Meillä se on osoittautunut täydeksi kympiksi. Kaikki koirat menee, ja lapset on täysin ok. Musta tuntuu, että Nero on ollut tietyllä tapaa väärinymmärretty. Sen piti olla vähän stressiherkkä, eikä se kyllä sitä missään tapauksessa ole, Ellu kertoo.

Suuri karvatassu kaipaa huomiota ja liikuntaa. Uuden omistajan on varauduttava hihnakoulutukseen, koska muutoin koira vie lenkittäjää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ärhäkkä Prinssi-koira ei sopeudu uuteen perheeseen – tällainen on sen kohtalo

Piia ja Sami ovat valmiita etenemään rauhassa lempeän jättiläisen kanssa.

Nerolle on löytynyt uusi kotiehdokas. Uusi koti olisi kerrostalon sijaan omakotitalossa rauhallisella alueella, ja lisäksi kodista löytyisi samaa ikäluokkaa oleva suuri koirakaveri Alma. 

Neroa tulevat tapaamaan Piia ja hänen miesystävänsä Sami. Piian tarkoituksena on tarjota Nerolle loppuelämän koti. Tapaamisella Nero on jännittynyt. Sami ja Piia ottavat rauhallisesti uroksen vastaan. Se menee haistelemaan uusia omistajaehdokkaita mutta lähtee pian tutkimaan ympäristöään. Sitä ei kiinnosta leikkiä omistajien kanssa, mutta lopulta herkkujen motivoimana se alkaa tutustua Piiaan ja Samiin. Tovin tutustumisen jälkeen on selvää, että uusi koti on löytynyt.

Koti koiralle Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin.

Seuraa meitä somessa