fbq
Arman  Alizad

Arman Alizad selviää rankoista kokemuksista puhumalla: "Jatkan nykyisessä työssäni, kunnes..."

Toimittaja Arman Alizad ajautui  parikymmentä vuotta sitten sattuman kautta vaatturin ammatista tv-töihin, kun 2000-luvun alussa kaapelikanava Moon TV pyysi vaatetusalan ammattilaista mukaan muotiohjelmaan. 

Siirtyminen vakavien teemojen äärelle oli sen sijaan Armanilta harkittu siirto.

– Tein muotiohjelmaa muutaman vuoden. Vuonna 2008 ajattelin, etten halua tehdä televisiota vain telkkarissa olemisen vuoksi. Jos jatkan televisiossa, perustan oman tuotantoyhtiön ja teen ohjelmia, joista itse olen kiinnostunut, Arman kertaa urapolkuaan.

Arman tarttui sanoista tekoihin, perusti yrityksen ja on siitä lähtien tuottanut itse tv-ohjelmansa, joita ovat muun muassa Arman ja viimeinen ristiretki, Arman ja Suomen rikosmysteerit sekä Arman Pohjantähden alla

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Uskon suosion johtuvan siitä, että yleisöä ja minua kiinnostavat samat aihepiirit, Arman toteaa. 

Serranon perhe -tähdet kokoontuivat yhteen vuosien jälkeen – tältä he näyttävät nyt

Arman Pohjantähden alla
Arman Pohjantähden alla -sarja antaa läpileikkauksen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Toimittajana Arman kohtaa työssään rankkoja ihmiskohtaloita. Oma pää käsittelee vaikeat asiat työtä tehdessä.

– Ohjelman kasaan laittaminen on tietynlainen terapeuttinen prosessi. Rankoista asioista jutteleminen haastatteluissa ja puhekeikoilla auttaa myös. Lisäksi luennoin työstäni, Arman kertoo. 

Kun Arman kiireiseltä työltään ehtii, katsoo hän elokuvia ja tv-sarjoja. Erityisesti mafialeffat ja fantasiamaailma kiehtovat.

– Olen lapsesta asti rakastanut asioita, joista pikkulapset stereotyyppisesti tykkäävät, kuten valomiekat, lentotukialukset, robotit, velhot, lohikäärmeet ja tietysti hävittäjälentäjät, Arman luettelee. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Viimeksi hän on vaikuttunut Tom Cruisen tähdittämästä Top Gun: Maverick -leffasta.  Arman uskaltaa väittää, että alkuperäinen Top Gun vuodelta 1986 jää jatko-osansa varjoon. 

– Viiden minuutin välein tapahtui hienoja juttuja, ja tätä jatkui yli kaksi tuntia. Leffaa katsoessa ajattelin, että tämä on siisteintä, mitä leffahistoriassa on tehty. Arman hehkuttaa. 

Top Gun: Maverick
Tom Cruisen tähdittämä Top Gun: Maverick sai ensi-iltansa vuonna 2022.

Hävittäjälentäjän työ jäi lapsuushaaveeksi, mutta Arman on tyytyväinen 2000-luvulla valitsemaansa uraan.  

– Ainakin toistaiseksi olen unelma-ammatissani. Jatkan nykyisissä hommissa, kunnes tulee tilaisuus ratsastaa lohikäärmeellä tai päästä jaderitariksi, Arman naurahtaa. 

Lääkärin diagnoosi aiheutti Pernilla Böckermanille identiteettikriisin: "En ole saanut samaa huomiota"

Seuraa meitä somessa