fbq

Jättituomiota lusiva Janne ”Nacci” Tranberg Seiskalle: Elän vuoden kerrallaan

Janne ”Nacci” Tranberg lusii 17,5 vuoden kakkua.

Janne ”Nacci” Tranbergin tuomio on Suomen mittakaavassa ehkäpä jopa ennätysmäisen pitkä. Massiivisen Katiska-huumejutun toisena päätekijänä tuomittu Tranberg napattiin Espanjassa vuonna 2019, ja hän on siitä lähtien istunut vankiloissa Espanjassa ja Suomessa. Katiska-jutun lisäksi Tranbergilla on lusittavana kahdesta eri talousrikosjutusta yhteensä noin 4,5 vuoden tuomiot.

Seiska tapasi Tranbergin legendaarisessa ”Sörkan” vankilassa Helsingissä.

– Vankeustuomioni pituus on yhteensä 17,5 vuotta, ja minun rikostaustallani lusittavana on noin 11,5 vuotta. En ole päivien tai kuukausienkaan tarkkuudella laskenut, mutta jonnekin 2030-luvun puolelle vapautuminen varmaankin ajoittuu, Tranberg kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Tässä sellissä legendaarisessa Sörkan vankilassa Helsingissä Janne ”Nacci” Tranberg lusii peräti 17,5 vuoden tuomiotaan massiivisesta Katiska-huume-jutusta ja kahdesta talousrikoksesta.

Karheita ajatuksia

Tranberg on jo pian viisi vuotta lusittuaan oppinut elämään pitkän tuomionsa kanssa, mutta myöntää sen olleen alkuun haastavaa.

– Miten tuomioonsa asennoituu, on omalla kohdallani varmaan aika sama kuin muillakin. Alussa ollaan tutkintavankeja ja eletään jonkinlaisen langan varassa, että kyllä tässä vielä hyvin käy. Sitten kun tuomio lasahtaa pöytään, niin kyllähän sitä joitakin viikkoja sulatellaan. Ainakin itselläni ensimmäinen ajatus oli, että kaikilla mittareilla mitattuna helkkarin pitkä tuomiohan se oli. Vähän karheita ajatuksia se synnytti väistämättäkin.

– Olen ihan sinut tuomioni kanssa. Ajatusmaailmani lähtee siitä, mitä teen nyt ja ensi vuonna. Sitä pidemmälle en suunnittele. Elän siis vuoden kerrallaan, Tranberg kertoo.