fbq
Gillian Anderson and Rufus Sewell UK. Gillian Anderson and Rufus Sewell in the CNetflix new film: Scoop 2024. Plot: How the BBC obtained the bombshell interview with Prince Andrew about his friendship with convicted sex offender Jeffrey Epstein. LMK106-J10636-200324 Supplied by LMKMEDIA. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets. pictureslmkmedia.com PUBLICATIONxNOTxINxUKxUSAxCAN

Prinssi Andrew'n kohuhaastattelu Netflix-leffana: "Kuvaa elävästi ja arvokkaasti prinssin tyhmyyden ja etuoikeutetun aseman"

Scoop-elokuvassa Prinssi Andrew joutuu vastaamaan vakaviin syytöksiin sekä kysymyksiin ystäyydestään Jeffrey Epsteinin kanssa.

Brittiprinssi Andrew antoi vuonna 2019 harvinaisen haastattelun BBC:n toimittaja Emily Maitlisille Newsnight-ohjelmassa. Keskustelun pääaiheena oli prinssin ystävyys amerikkalaisen seksuaalirikoksista vangitun Jeffrey Epsteinin kanssa.

50 minuuttia kestänyt haastattelu tehtiin vain kolme kuukautta Epsteinin kuoleman jälkeen. Kuolinsyyntutkijan mukaan hän oli hirttäytynyt vankilaselliinsä.

Amy Winehouse -elokuvan traileri julkaistiin – fanit raivostuivat

Andrew vakuutti tv-kameroiden edessä syyttömyyttään osallisuudesta rikoksiin, vaikka yksi Epsteinin uhreista Virginia Giuffre on väittänyt toisin. Giuffren mukaan häntä painostettiin teini-iässä seksiin prinssin kanssa. BBC:n haastattelussa Andrew ilmoitti olleensa väitetyn tapauksen aikaan perheensä kanssa Pizza Express -ravintolassa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vaikka Andrew kiisti rikolliset toimet, sai hän katsojien vihat niskoilleen.

Näihin tosielämän tapahtumiin ja tunnelmiin pääsee sukelmaan Netflixin perjantaina (5.4.) ensi-iltansa saaneen uutuuselokuva Scoopin parissa. 

Katsojat janoavat brittihovin kohuja

The Crown -sarjan menestys vakuutti Netflixin siitä, että tv-yleisö rakastaa dramatisointeja brittihovin elämästä. Scoopin ohjaajalla Philip Martinilla on henkilökohtaista kokemusta hittisarjasta, sillä hän ohjasi useita The Crownin jaksoja.

Myös toimittaja Maitlisin roolissa nähtävällä Gillian Andersonilla on kokemusta The Crownista. Hän esitti sarjassa Ison-Britannian pääministeri Margaret Thatcheria.

Prinssi Andrew’n roolin näyttelee Rufus Sewell, joka on tuttu monesta sarjasta ja elokuvasta, kuten Aurelio Zenin tutkimuksia (2011), Isä (2020) ja The Diplomat (2023).

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suomalaisnäyttelijä avautuu kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä – lopetti uransa miesten käytöksen vuoksi

Scoop pohjautuu Sam McAlisterin muistelmiin. Hänen roolinsa BBC:ssä oli hankkia haastateltavia Newsnight-ohjelmaan. Työnsä kautta hän pääsi seuraamaan kohuhaastattelun suunnittelua ja toteutusta lähietäisyydeltä. McAlisteria elokuvassa näyttelee Billie Piper.

"Kaikki eivät ole hyviä ihmisiä"

Rufus Sewell vakuutti The Telegraph-lehdelle, ettei Scoop pyri ottamaan kantaa prinssin syyllisyyteen tai syyttömyyteen.

– On hyvä muistaa, että kaikki hyvinä ihmisinä esiintyvät eivät todellisuudessa ole hyviä, Sewell kuitenkin vihjaili Radio Timesille.

Rufus Sewell paljastaa nauraneensa, kun sosiaalisessa mediassa hänet haukuttiin vääräksi prinssi Andrew’n rooliin.

Näyttelijä valmistautui rooliinsa tutkimalla BBC-haastattelun asiantuntija-analyysejä. Häntä erityisesti kiinnosti syy, miksi Andrew astui kameroiden eteen. Asiantuntijoiden, jotka tarkkailivat haastateltavan jokaista liikettä ja elettä, mukaan prinssi pysyi suuren osan haastattelusta totuudessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Prinssiä katsellessa on selvää, että hänessä sekoittuvat syyllisyyden, viattomuuden ja uhritutumisen tunteet. Siksi häntä oli kiehtova näytellä.

Onlyfans-sisällöntuottaja kertoo rajusti epäonnistuneesta kauneusleikkauksestaan tv:ssä: "Onneksi selvisin hengissä"

Varietyn mukaan Scoop ei tarjoa yllätyksiä yhdellekään katsojalle, joka on hiemankin seurannut uutisointia viisi vuotta sitten. Viihdelehti toteaa, että Scoop saa adrenaliinin kuohahtamaan, mutta ei vie lähemmäksi täydellistä totuutta.

Näyttelijä onnistuu omahyväisenä prinssinä

Scoopin vastaanotto on ollut ristiriitainen.

The Hollywood Reportin mukaan elokuva tarjoaa vain pintapuolisen selostuksen tapahtumista. Katsoja jää ilman syvällisempää ymmärrystä kohusta ja siihen liittyvistä ihmisistä.

Gillian Anderson kieltäytyi alkuun Emily Maitlisin roolista. – Nähtyäni käsikirjoituksen, muutin mieleni.

The Guardian toteaa leffan nimen Scoop (suom. skuuppi) harhaanjohtavaksi.

– Haastattelu osoitti katsojille elävästi ja arvokkaasti hallitsevan yhteiskuntaluokan ajattelua, ja kuinka härskin tyhmä ja etuoikeutettu Andrew on. Hänet esitetään naispuolisia alaisiaan nöyryyttävänä, ja tähän omahyväisyyteen Sewell pääsee näyttelijänä kiinni.

Scoop on nähtävissä Netflixissä. 

Traumaattisen lapsuuden eläneestä Marlon Brandosta tuli Hollywoodin tuhma poika, joka riiteli ja rakasti elokuvakulisseissa

Seuraa meitä somessa