fbq
Olet mitä syöt
Kimmo Vehviläinen

Näin kävi Kimmo Vehviläisen elämäntaparemontin: "Olin suunnittelemassa omia hautajaisiani"

Olet mitä syöt -ohjelman kolmannessa jaksossa radiojuontajan ruokailutottumukset myllättiin,

Olet mitä syöt -ohjelman kolmannessa jaksossa 2.5. Kimmo Vehviläisen ruokailutottumukset joutuivat tarkkailun alle. Pippa Laukka laati tarvittavat toimenpiteet elämäntapamuutokselle, jotta radiojuontajan tottumukset lähtisivät terveellisempään suuntaan.

Kimmo kulutti päivässä litran kahvia, ja useimmiten einekset korvasivat ateriat. Pippaa huoletti erityisesti Kimmon palautumisen vähyys ja kolesteroliarvot, jotka olivat nipin napin riman oikealla puolen. Kotikokkailuun oli myös puututtava, tavoitteena oli saada Kimmo kokkaamaan aterioitaan.

Pippa lähetti Kimmon padel-kentille, jotta mies saisi taas liikunnan ilosta kiinni. Hän ei ollut aiemmin kokeillut lajia, ja piti kokeilemastaan. Liikunnan pariin palaamisen tueksi Kimmon tulisi liikkua viisi kertaa viikossa, johon sisältyy kaksi kuntosalitreeniä, yksi padel-peli sekä kaksi metsäkävelyä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kolmannen viikon kieppeillä myös työkaverit huomaisvat ravinnon lisäämisen myötä nousseen virkeystason. Aamuradiojuontajan aamut alkavat viideltä. Mies myöntää, että liikuntaa ei ollut ihan viittä kertaa viikosta, mutta kolme kertaa oli ollut vakio. Metsälenkit olivat radiojuontajan mieleen.

Olet mitä syöt
Kimmo Vehviläinen

Kotikokkailu sujui yllättävänkin helposti. Aiemmin Kimmo vertasi ruoanlaittoa hampaiden pesuun.

– Pelottavalla tavalla tykkään tästä ruoanlaitosta, Kimmo myönsi.

Pippa laittoi Kimmolle heti alussa päiväunikiellon, jonka kanssa miehellä oli henkistä taistelua.

– Taas kerran ollaan tässä tilanteessa, missä olen ollut tämän projektin aikana monta kertaa. Päässä jyskyttää se, että minulla on päiväunikielto, mutta väsyttää niin paljon, ettei pysy silmät auki, Kimmo avasi kuudennen viikon kohdalla.

– Mun on siis vaan pakko mennä nukkumaan tunniksi, hän lisäsi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kahdeksan viikon jälkeen Pippa ja Kimmo summasivat, mitä muutoksia tuona aikana oli tapahtunut.

– Urheilu ja liikkuminen on tosi kivaa. Olin unohtanut sen pitkäksi aikaa. Uusi oivallus oli, että uskalsin astua keittiöön. En ole syönyt kertaakaan ruokakaupasta ostettuja eineksiä, Kimmo analysoi matkaa.

Kimmolle tehtiin uudet terveystestit. Miehen hemoglobiini oli alkujaankin korkea, ja nyt se oli vieläkin korkeampi. Pippa oli tuloksesta ihmeissään.

– Kun Pippa niitä lukuja luetteli, tuli hetkeksi lannistunut olo, että no ei näköjään auta, vaikka syö talkkunoita, syödään nyt sitten taas pelkästään eineksiä. Se tuli vain hetkeksi pikkupojan kiukku, Kimmo avasi fiiliksiään.

Olet mitä syöt
Kimmo Vehviläinen

Kahdeksan viikon aikana Kimmon paino putosi 700 grammaa, ja lihasmassa puolestaan kasvoi. Vyötärönympäryksestä lähti 2 senttimetriä. Palautuspistemäärä nousi kahdeksasta viiteenkymmeneen. Pippa oli koonnut pistemäärät käpyinä lasipurkkeihin, kuvastamaan oikeita tekoja, kuten metsäkävelyä, joita Kimmo oli arjessaan tehnyt.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tää on kyllä hienoa. Kiitos tästä, koska olin suunnittelemassa just omia hautajaisiani, Kimmo kertoo.

– Herkistyin hieman, kun näin ne kävyt. Yritin piilottaa sen. Tuli tosi hyvä mieli, hän lisäsi.

Kuvausten jälkeen Kimmo kertoi ruokahalun kasvaneen. Hän aikoi jatkaa Pipan viitoittamalla tiellä myös liikunnan suhteen.

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa