fbq
Jerry Seinfeld attends the Daughters Premiere at 2024 Sundance Film Festival

Koomikkolegenda Jerry Seinfeldista tuli 70-vuotiaana miljardööri

Ysärisarja Seinfeldin tähti Jerry Seinfeldin unelmoi surffarielämästä.

Vuosina 1989-1998 esitetty komediasarja Seinfeld teki koomikko Jerry Seinfeldistä miljonäärin. Tällä viikolla (29.4) koomikko täytti pyöreät 70 vuotta.

People-lehdelle antamassaan haastattelussa Jerry paljasti ainoan asian, joka edelleen odottaa vuoroaan hänen tavoitelistallaan.

– Enemmän kuin mitään muuta, haluaisin nousta surffilaudalle ja liitää aalloilla. Se olisi unelman täyttymys, Jerry sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Surffaus on kiehtonut näyttelijää läpi elämän. Jos Jerrystä ei olisi tullut maailmankuulua koomikkoa, saattaisi hän hyvinkin elää hiekkaa varpaidensa välissä.

– Olisin voinut koko ikäni surffailla ja meloa. Se olisi ollut hyvää elämää siinä missä mikä tahansa toisenlainen. Seuraan päivittäin Instagramissa surffarivideoita. Tuijotan niitä kuin kissa, joka toljottaa lintua ikkunasta, Jerry tunnustaa.

Hittisarja on loputon rahanlähde

Jerryn arki on kaukana Tyynen valtameren kuohuista, sillä hän on elänyt vuosia perheensä kanssa Yhdysvaltain itärannikolla New Yorkissa.

Seinfeld-sarjassa Jerry esitti fiktiivistä omakuvaa miehestä, joka karttoi viimeiseen asti sitoutumista ja parisuhdetta. Tosielämässä Jerry rakastui ja perusti perheen Jessica-vaimonsa kanssa. He avioituivat 1999, vuosi hittisarjan päättymisestä, ja saivat kolme lasta Sashan, 23, Julianin, 21, ja Shepherdin, 18.

Manhattanilla kivenheiton päässä Keskuspuistosta sijaitsevan kotinsa, kaksikerroksisen huoneiston autotallissa näyttelijällä on Porche-kokoelma. Perheen kakkoskoti sijaitsee East Hamptonissa. Rantahuvilansa Jerry osti yli 20 vuotta sitten muusikko Billy Joelilta. Jos New Yorkin vilinä ja rikkaiden rantalomailu väsyttävät, voi Jerry suunnata järviasunnolleen Vermontiin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Jerry ja Jessica shoppailivat New Yorkin Tiffany & Co -jalokiviliikkeessä vapun kynnyksellä.

Viimeisimpien taloustietojen mukaan Jerry ei ole enää miljonääri vaan miljardööri. Bloomberg Billionaires Indexin mukaan hänen varallisuutensa ylitti tänä vuonna miljardin euron.

Rahansa Jerry on kerännyt työllä. Seinfeld-vuosina hänen palkkansa oli noin puoli miljoonaa dollaria jaksolta, ja viimeisten kausien aikana palkka tuplaantui. Edelleen koomikon tulojen tärkein lähde on sitcomklassikon syndikointisopimukset.

Lempiherkusta syntyi leffa

Vaikka Seinfeld oli Jerryn läpimurto, on se vain yksi etappi hänen menestyksekkäällä urallaan. Sarjan päätyttyä hän jatkoi komiikan kirjoittamista, näyttelemistä, nousi stand up -lavoille ja toimi televisio- ja elokuvatuottajana.

Seinfeld on yksi televisiohistorian rakastetuimmista komediasarjoista.

Vuonna 2004 Jerry tuotti dokumentin The Seinfeld Storyn. Sarjan kokoonpanolla hän osallistui myös kuuden jakson verran käsikirjoittajaystävänsä Larry Davidin tähdittämään Jäitä hattuun – komediasarjaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vuodesta 2011 lähtien Jerry isännöi keskusteluohjelmaa Comedians in Cars Getting Coffee, jossa Jerry kuskaa vintage-autoilla tunnettuja koomikoita kahviloihin kupposen ääreen.

Jerryn viimeisin työ on hyvinkin ajankohtainen, sillä Netflixissä saa perjantaina (3.5.) ensi-iltansa hänen käsikirjoittamansa, ohjaamansa ja tähdittämänsä elokuva Unfrosted.

Jo Seinfeldin aikaan yleisö oppi, että Jerry rakastaa muroja. Unfrosted on vannoutuneen muroihmisen elokuva, jossa eletään Michiganissa vuotta 1963, jolloin kaksi murojättiä Kellogg’s ja Post kilpailivat asiakkaista.

– Rakastamme ajatusta, että aikuiset pukumiehet puhuvat kaiket päivät muroista. Tuo hupsu maailma näyttäytyy fantastisena, Jerry sanoo.

Leffassa on mukana lukuisia tunnettuja nimiä, kuten Melissa McCarthy, Hugh Grant, Amy Schumer, Christian Slater ja James Marsden.

– Meillä on huikea roolitus. Muistan, että meni pitkään, ettei meillä ollut ketään. Sitten Hugh Grant soitti, sanoi kuulleensa elokuvasta ja haluavansa Toni Tiikerin roolin. Kohta kaikki olivat mukana, ja se tuntui uskomattomalta, Jerry iloitsee.

Seuraa meitä somessa