fbq

Jorma Uotinen pamauttaa historiallisen hurjan arvion TTK-voittaja Pernilla Böckermanista: ”Näin uskallan sanoa”

Tanssii tähtien kanssa -tähtituomareilta loppui pistetaulukko kesken, kun Pernilla ja Anssi pistivät parketilla parastaan.

Sunnuntaina päättynyt Tanssii tähtien kanssa -kausi huipentui vähemmän yllättävissä tunnelmissa. Miljoonayleisön tapittamassa finaalijaksossa voittajapariksi kruunattiin koko TTK-kautta dominoineet Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä.

TTK-voittajapari Pernilla & Anssi Seiskan salamahaastattelussa:

Voitto irtosi tosin pienellä marginaalilla, sillä TTK-mestaruus ratkaistiin finaalijaksossa muista jaksoista poiketen yleisöäänten perusteella. Tuomareiden pisteytyksessä voittajaparista ei ollut koko syksyn aikana pienintäkään epäselvyyttä.

Sunnuntain suorassa lähetyksessä koettiinkin melkoinen hetki, kun TTK-tähtituomareilla tuli pisteytystaulukon yläraja vastaan. Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen ratkaisivat ongelman antamalla täyden kympin ja vielä yhden pisteen päälle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Helsinkiläinen poliisi pyysi Pernilla Böckermania kahville kotiinsa – rakastui heti kaunottareen: ”Pelini oli pelattu”

Pistetaulukko ei meinannut riittää tähtituomarit Helenalle ja Jormalle TTK-finaalissa.

”Ihan superior-luokkaa”

Useita tuotantokausia mukana olleelle tanssiopettaja Anssi Heikkilälle kyseessä oli ensimmäinen TTK-voitto, luonnollisesti myös sometähtenä ja fitness-kisaajana tunnetulle Pernilla Böckermanille. Hänen taitonsa suorastaan mykistivät Jorman.

– Ensiksi on sanottava, että oikea pari voittaa aina. Se pari ketä äänestetään eniten, se myös voittaa, Jorma, 73, sanoo Seiskalle.

Harvinainen kuva TTK-kulisseista: poikkeuksellinen tilanne katsomossa

Hän paljastaa aavistaneensa voittajaparin jo varhain alkusyksystä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kyllä, hyvin varhaisessa vaiheessa. Heidän tanssitaidollinen tasonsa on ihan superior-luokkaa. Heidän taitotasonsa parina ja myös Pernillan yksilönä on hyvin harvinaista luokkaa koko kisan historiassa. Näin uskallan sanoa, Jorma pamauttaa.

Pernilla ja Anssi täräyttivät tiskiin hengästyttävän upeat finaalitanssit.

Mitä tekee Pernilla?

Kehuja ei pidä ottaa kevyesti, sillä Jorma jos joku tietää mistä puhuu. Professorin arvonimen saanut mestarikoreografi on tanssinut ympäri maailmaa alan arvostetuimmilla estradeilla: Ruotsin ja Tanskan kuninkaallisissa baleteissa, Pariisin ja Berliinin oopperoissa sekä Milanon legendaarisessa La Scalassa.

Sekin kertoo jotain, että porilaislähtöiselle tanssilegendalle on myönnetty Pro Finlandia -mitali sekä ranskalaisen ritarikunnan kunniamerkki Arts et Lettres. Moista tunnustusta ei jaeta kevyin perustein varsinkaan ulkomaalaisille henkilöille.

TTK-voittaja Pernilla paljasti Seiskalle tuoreeltaan voittonsa jälkeen, että hän oli jo saanut kyselyitä tuleviin tanssiprojekteihin.

– Saa nähdä, miten tämä tanssi jää elämääni… Minun pitää nyt hetken miettiä, mitäs tässä tekisi seuraavaksi, Pernilla pyöritteli sunnuntai-iltana.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Pernillalla riittäisi tällä hetkellä enemmänkin kysyntää tanssimaailman pyörteissä.

Jorma jakaa Finlandian

Suomen Kansallisbaletin johtajanakin toiminut Jorma on kiireinen mies. Hän ei ole ehtinyt hengähtää edes sunnuntaisen TTK-finaalin jälkeen, sillä porilaisella on tänään keskiviikkona kunniatehtävä jakaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto.

– Se on vaativa ja tärkeä tehtävä. Se on työllistänyt minua hyvin intensiivisesti, sillä viimeisen kahden viikon aikana on tullut luettua yli 2500 sivua. Se on aika mittava määrä, Jorma hymähtää.

Avointa pussailua! Maajussi-Kalle ja Niina pudottivat uutispommin: haaveilemme jo vauvasta

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kisaavat kuusi finalistia, jotka valikoitiin 150 teoksen joukosta. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Finalistit ovat Laura Gustafssonin Mikään ei todella katoa (Like), Antti Hurskaisen Suntio (Siltala), Pasi Ilmari Jääskeläisen Kuurupiilon anatomia (Atena), Sirpa Kähkösen 36 uurnaa - väärässä olemisen historia (Siltala), Miki Liukkosen Vierastila (WSOY) ja Iida Turpeisen Elolliset (S&S).

TTK-tähtituomari Jorma Uotinen jakaa kirjallisuuden Finlandia-palkinnon. – On ollut hienoa todeta, miten monimuotoista nykypäivän kirjallisuus Suomessa on.