fbq
tiina nopola

Tiina Nopola tekee Risto Räppääjä -elokuvaa ilman edesmennyttä siskoaan Sinikkaa: ”Tiedän, että hän toivoi minun jatkavan”

Risto Räppääjä -elokuvasarja saa jatkoa, kun Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamasta Risto Räppääjä ja villi kone -kirjasta kuvataan parhaillaan elokuvaa, joka ilmestyy vuonna 2023. 

Tiina Nopola ehti tehdä edesmenneen siskonsa Sinikka Nopolan kanssa elokuvakäsikirjoituksen yhdessä.  

– Sinikka ja minä saimme viestejä lapsilta, että villistä koneesta pitäisi tehdä elokuva. Pari-kolme vuotta sitten aloimme suunnitella kirjasta elokuvaa, Tiina muistelee.

Maria Sid ohjaa uuden Risto Räppääjä ja villi kone -leffan: "On ilo tehdä tätä"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuvauksia tehdään nyt kuitenkin ilman vuonna 2021 menehtynyttä Sinikkaa. Sisaruspari työskenteli yhdessä vuosikymmenet, ja heidän kynistään on lähtöisin kymmeniä lastenkirjoja ja niiden pohjalta iso kasa elokuvia, teatteriesityksiä, musikaaleja, kuunnelmia ja muuta tuotantoa. Risto Räppääjän lisäksi heidän tunnetuimpia kirjojansa ovat Heinähattu ja Vilttitossu- teokset.

– Olisihan se ihanaa, kun Sinikka olisi mukana. Tiedän, että hän toivoi minun jatkavan kirjojen, elokuvien ja näytelmien tekemistä. Olen saanut onneksi apua tyttäreltäni, joka on ollut mukana käsikirjoittamassa. Sinikan poika Matias Nopola on myös tehnyt lauluihin sanat. 

Risto Räppääjä viettää 25-vuotisjuhlavuottaan, ja sen kunniaksi uusi kirjakin on tulossa.

nopolat
Tiina (vas.) ja Sinikka Nopola tekivät paljon töitä yhdessä. Sinikka Nopola menehtyi tammikuussa 2021 vaikeaan sairauteen 67-vuotiaana.

Uuden Risto Räppääjän kuvaukset alkavat – lapsinäyttelijöistä julkaistiin jo vihjeitä

Seuraa meitä somessa