fbq
xxkeikkaxx20240125, Helsinki. Salatut elämät 25 vuotta. Kuvassa Tiia Elg. Timo Korhonen / All Over Press

Tiia Elg tekee paljastuksen Salatut elämät -kulisseista: "Tämä ihmetyttää monia"

Näyttelijä Tiia Elg vastaa Salatut elämät -ohjelman Instagramissa katsojien kysymyksiin.

Näyttelijä Tiia Elg vastaa Salatut elämät -ohjelman Instagram-tilin tarinat-osiossa katsojien mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tarinat katoavat näkyviltä 24 tunnin jälkeen julkaisusta.

Tiialta kysytään, ovatko sarjassa näkyvät puhelimet näyttelijöiden omia vai tuotannon proppeja.

– Kaikki asiat, mitä näkyy sarjassa ei ole näyttelijöiden omia tavaroita, vaatteita tai meikkejä, eikä edes alusvaatteet ole meidän omia. Kaikki on rekvisitöörin tai puvustajan hommaamia esineitä, tavaroita, asioita, Tiia vastaa.

Kysymysboksiin kilahtaa jatkokysymys. Katsojat ihmettelevät, miksi alusvaatteetkaan eivät ole näyttelijöiden omia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tämä ihmetyttää monia, että minkä takia näyttelijöillä ei ole mitään omaa setissä, minkä takia roolihahmolla ei ole mitään näyttelijän omaa päällä. Eli esimerkiksi nämä pienet korviksetkaan eivät ole minun omat, vaan roolikorvikset, Tiia vastaa.

Salatut elämät -hahmot Eva (Tiia Elg) ja Kristian (Axel Milliam).

Näyttelijä kertoo että, puvustajat ja maskeeraajat hoitavat roolihahmon ulkoisen habituksen. Pienetkin yksityiskohdat on hankittu hahmoa varten.

Tiian mukaan kohtauksia ei kuvata kronologisessa järjestyksessä, vaan esimerkiksi yhden päivän tapahtumat saatetaan kuvata muutaman viikon aikana. Puvustajan ja rekvisitöörin harteilla on pitää homma hanskassa ja huolehtia, että näyttelijöillä on oikeissa kohtauksissa muun muassa oikeat asusteet ja vaatteet.

– Monesti näyttelijä on eri tyylinen kuin hahmo, mutta myös siksi, ettei minun tarvitse pitää töissä mukava samoja henkilökohtaisia tavaroita, vaatteita päivästä toiseen tai viikosta toiseen. Eikä muistaa, mitä minulla oli päällä viime viikolla, hän sanoo.

Lisäksi Tiialta kysytään muun muassa, voiko näyttelijä samaistua roolihahmoonsa Evaan. Tiia kertoo, että hänen ja roolihahmonsa tavat olla, elää, ajatella ja ilmaista itseään poikkeavat hyvin paljon toisistaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tulemme eri taustoista ja olemme viettäneet erilaista elämää. Eva on tavallaan avannut mulle erilaisen maailman: uuden näkökulman nähdä maailma, Tiia pohtii.

– Oon liiankin kiltti, voisin ottaa Evalta oppia suoruudesta, hän lisää.

Tiia on toiminut Tanssii tähtien kanssa -tanssinopettajana. Vuonna 2021 tanssiparina oli artisti Mikael Gabriel.

Tiian roolihahmo Eva sai lapsen nuorena ja oli sydänsairaan lapsen yksinhuoltaja ensimmäiset 10 vuotta. Hän ei ehtinyt elää nuoruuttaan, joten Tiia kokee, että Eva irrottelee nyt, kun siihen on mahdollisuus. Tiia itse sai lapsensa 32- ja 34-vuotiaana, mitä ennen hän opiskeli, teki uraa ja matkusteli.

– Menin, mihin oma nenä näytti. Nykyään mun arki on ihanaa perhearkea, josta nautin täysillä. Uskon, että näiden seikkojen vuoksi me hahmotamme maailman hyvin eri tavalla, näyttelijä virkkoo.

Tiian hahmolle onkin sattunut kaikenlaista. Tiia kertoo, että hän saa suurta nautintoa kohtauksista, joissa on toimintaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Metsämökki-tapahtumat, vankilastapako, sillalta alasajo ovat olleet omia suosikkeja, Tiia muistelee.

– Lisäksi yllämainituissa kohtauksissa olin viimeisilläni raskaana. Se toi oman haasteensa kohtauksiin, hän sanoo.

Salatut elämät arki-iltaisin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa