fbq

Suurmestarissa debytoiva Joonas Nordman: "Annan tyhmän kuvan itsestäni"

Pirjo Lonka, Eero Ritala, Pamela Tola ja Joonas Nordman pistävät itsensä likoon Suurmestarin tuoreella kaudella.

Suurmestarin viides tuotantokausi starttaa lauantaina (16.3.) Katsomossa ja MTV3:lla. 

Asetelma on aiemmilta kausilta tuttu: Suurmestari alias Jaakko Saariluoma päättää tehtävistä ja Pilvi Hämäläinen valvoo sekä tuomaroi tehtävänsuorituksia. Vaihtelua tuttuun formaattiin tuovat ennennäkemätön kartano ja uusi kisaporukka. Tänä keväänä kekseliäisyyttään tv-ruudussa testaavat näyttelijät Pamela Tola, Eero Ritala, Pirjo Lonka ja Joonas Nordman

Joonas Nordman: " Harkitsin edunvalvojaa"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Iän myötä Joonaksesta on tullut vilukissa, joka ei mielellään pulahtanut kuvauksissa viileisiin luonnonvesiin. Hän myös oppi kantapään kautta, ettei ole lounaan jälkeen parhaimmillaan tehtävänsuorituksessa.

– Pääkopassa olisi hyvä olla jonkinlaista verenkiertoa. Ruokailtua veri oli pakkautunut väärään paikkaan, tv-tähti selostaa. 

Joonaksella oli hämmästyttävä taito unohtua omiin ajatuksiinsa kesken leikin.  

– Vajalle juostessa ja tavaroita katsellessa näytti, kuin suunnittelisin jotain. Välillä eksyin ajattelemaan ihan omiani, kuten mitä tekisin viikonloppuna. Muutaman kerran tuli olo, pitäisiköhän palkata edunvalvoja, kun olin antanut kertakaikkisen tyhmän kuvan itsestäni, Joonas tunnustaa.

Pamela Tola: "Luulin olevani luova ajattelija"

Kun Pamela kuuli Suurmestariin mukaan lähteneistä kollegoista, oli hän itsekin valmis haasteeseen. Kotona näyttelijä yritti valmistautua hupaisaan kisailuun katsomalla sarjan aiempia tuotantokausia. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Ymmärsin, ettei tähän kauheasti voi valmistautua. Kotona tehtävät näyttävät helpoilta, mutta kun itse tekee niitä ja kello tikittää, tilanne on erilainen, Pamela toteaa. 

Suurmestarin kuvauksissa touhutessa käsitys omasta itsestä muuttui. 

–  Olen ajatellut olevani luova ajattelija ja heittäytymiskykyinen, mutta en tiedä. Suurmestarissa oli välillä apua-hetkiä, joissa löi tyhjää. Heittäytyminen ja spontaanius olivat kuitenkin vahvuuksiani.

Eero Ritala: "Ilman Pilviä iski hulluus"

Eerolle parhaita hetkiä Suurmestarissa oli onnistumisen tunne, kun tehtävän oli saanut ratkaistua mahdollisimman nopeasti tai annetussa ajassa. Illalla ilo kuitenkin muuttui epävarmuudeksi.

– Nukkumaan mennessä tuli mieleen, että hetkinen, lukiko tehtävänannossa kuitenkaan niin ja mokasinkohan. Vasta studiossa näen totuuden, Eero sanoo. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jos Suurmestarin henkeen kuuluu jatkuva epävarmuus, on itsensä epäileminen toinen toistuva ajatus. Juuri kun tuntee ylpeyttä omasta neroudestaan, joutuu epäilemään suoritustaan. 

Eerolle suuri henkinen tuki haastavissa suorituksissa oli Pilvi Hämäläinen. 

– Pilvi oli lämmin tuki vierellä, vaikka ei hymyillytkään. Tehtävissä, joissa hän ei ollut koko ajan läsnä, tuli hulluus, kun joutui puhumaan itsekseen. 

Pirjo Lonka: "Haastavinta oli näytellä"

Suurmestari on Pirjon ja hänen tyttärensä lempiohjelma. Näyttelijä suorastaan rakastaa sitä. 

– Se on harvoja ohjelmia, jota pissat housussa nauran ja katson, Pirjo tunnustaa.

Pirjolla ei ole tapana lähteä mukaan television viihdeohjelmiin, sillä osallistuminen herättää ahdistusta. Suurmestarista oli kuitenkin vaikea kieltäytyä. Pirjo oli vakuuttunut, että kuvauksissa ahdistus vaihtuu hauskanpidoksi. Näin myös kävi.

– Luotin siihen, että jos minulla on kivaa, olen onnistunut. Haastavimpia olivat tehtävät, joissa piti näytellä ja esittää. Silloin tulivat kahleet ja näyttelijäminä esiin, Pirjo kertoo. 

Suurmestari nähdään Katsomossa ja MTV3:lla lauantaisin klo 20.00.

Seuraa meitä somessa