fbq
Riku

Riku Rantala juontaa psykedeelistä kirjastokilpailua – tunnustaa varastaneensa kirjastosta eroottisia romaaneja

STAR Channelin uutuussarjana aloittaa 15.2. Riku Rantalan juontama Silent Library Suomi. 

Tv-studioon lavastetun kirjaston pöydän takana istuva Riku Rantala näyttää vihaiselta. Todellisuudessa leppoisa mies esittää kameroiden edessä kärttyisää kirjastosetää, joka ei salli mekkalointia valtakunnassaan. 

Silent Library Suomessa pelin henki on olla hiirenhiljaa. Julkisuudesta tutut henkilöt kilpailevat kavereineen mitä oudoimpien ja hullunkurisimpien tehtävien parissa. Kuuden hengen joukkue kerää rahaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. 

Mitä ikinä tehtävän suorittamisen aikana tapahtuukaan, tärkeintä on pysyä mahdollisimman hiljaa, sillä nauramisesta tai muusta metelistä seuraa rangaistus. Riku saa päättää, onko tehtävä suoritettu onnistuneesti vai ei.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Riku tutustui Silent Libraryyn ensimmäisen kerran jo melkein 20 vuotta sitten. 

– Löysin sarjan alkuperäisen japanilaisversion YouTubesta joskus 2000-luvun alussa. Siellä oli katsottavana kaikenlaisia sekopäisiä tv-kilpailuja ympäri maailmaa, ja Silent Library pomppasi heti silmille. Se on ollut siitä lähtien lempilapseni kaikkien kulttiohjelmien joukossa, Riku muistelee. 

Silent Library oli aluksi osa japanilaisten koomikkojen tekemää sarjaa, josta se myytiin omaksi formaatiksi ympäri maailmaa. Sarjan tunnetuin versio on amerikkalaisen MTV:n tuotanto, jota tehtiin neljä kautta 2009–2011. 

– Lähdin suomalaiseen versioon heti mukaan, koska olen fanittanut formaattia niin pitkään. Juontajan rooli sopii minulle, koska kyseessä on liian virkaintoinen ja maanpuolustustaustaa omaava kirjastosetä, Riku hykertelee. 

Riku Rantalan podcast-haastattelu katkesi pelottavaan tilanteeseen – joutui rauhoittelemaan itsetuhoista merimiestä

riku

Juontajan mukaan kilpailu kykenee yllättämään jopa kaiken nähneet katsojat. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tämä on todella älyvapaa ja psykedeelinen ohjelma, jossa voi tapahtua aivan mitä tahansa. Kilpailijat voivat varautua mihin vain, jotta heidän hiljaisuutensa saadaan murretuksi.

Paikalle voi vaikka ilmestyä joku yllättävä hahmo, jonka kanssa on kyettävä toimimaan. Tai jos aikarajan ylittää, niin se johtaa kastumiseen tai sotkeentumiseen. Meno on hieman kuin polttareissa – paitsi, että pitää olla turpa kiinni! 

Japanilaiset tv-kilpailut ovat kuuluisia sadistisista rangaistuksista, joita jaellaan kilpailijoille. Rikun mukaan Suomi-versiossa ei mennä yhtä pitkälle. 

– Alkuperäisessä japanilaisversiossa tehtiin niin villejä juttuja, ettei niitä voisi nykyisin kuvitellakaan ruutuun, ei varmaan edes Japanissa. Siellä kipuun suhtaudutaan hieman vapaamielisemmin kuin länsimaissa. Eivätkä kaikki kepposet ole muutenkaan meidän näkökulmastamme yhtä hauskoja kuin heidän. Kulttuurierot tulevat vastaan. 

Tutun konseptin lisäksi Riku kertoo fanittavansa mitä tahansa kirjastoihin liittyvää. 

– Olen rampannut kirjastoissa pienestä pitäen. Puistolan kirjasto oli yksi nuoruuteni lempipaikoista, josta tunnustan myös varastaneeni kirjoja. Ne olivat eroottisia romaaneja, joita en 12-vuotiaana kehdannut edes yrittää lainata, vaan tungin ne suoraan povariin. Sittemmin kirjat on kyllä palautettu tulevien lukijapolvien iloksi, Riku nauraa.

Ison Omenan kuolema kuohuttaa: Riku Rantala alkoi saada uusia vinkkejä vartijoista

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Silent Library Suomi keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin STAR Channelilla.
 

Seuraa meitä somessa