fbq
20240214, Helsinki. MTV:n LOVE- ja Race Across the World Suomi -pressi. Kuvassa Niko Saarinen ja Outi Mykkänen.

Niko Saarinen ja Outi-äiti lähtivät kieli- ja suunnistustaidottomina seikkailurealityyn – näin kävi

Race Across the World Suomi -vie kuusi julkisuudesta tuttua henkilöä pareineen seikkailulle halki Euroopan. Äiti ja poika lähtivät yhdessä matkalle viettääkseen aikaa yhdessä.

Radiojuontaja Niko Saarinen ja hänen äitinsä Outi Mykkänen lähtivät testaamaan keskinäisiä välejään ja itseään Race Across the World Suomi -ohjelmaan, joka alkaa 16. maaliskuuta MTV3-kanavalla.

Niko ja Outi kertovat olevansa läheisiä, ja Niko haluaisikin viettää enemmän aikaa äitinsä kanssa. Outi on muuttanut Lappeenrantaan, joten yhteiset hetket ovat jääneet vähälle.

– Minulla on tosi hetkinen arki, kun on arkiaamut radiossa ja viikonloppuisin paljon muita duuneja. Nyt on ensimmäinen kerta, kun ei asuta äidin kanssa samassa kaupungissa.

– Nyt olemme vähän miettineet, jos äiti ja hänen miehensä muuttaisivat Helsinkiin, Niko paljastaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kun päätös ohjelmaan lähdöstä tehtiin, Niko pallotteli, kenet ottaisi mukaan.

– Pallottelin ystäviäni, mutta sitten kun sanoin, että on mulla tietenkin äiti, tuotantoyhtiö sanoi seis. He halusivat äidin mukaan, mutta eivät kehdanneet sitä itse ehdottaa. Sitten soitin äidilleni,Niko muistelee Katson haastattelussa.

– Ensin olin, että mikä juttu tämä nyt on, että ei voi olla totta. Oli kuitenkin luonnollinen valinta lähteä, koska halusin viettää Nikon kanssa aikaa, Outi kertoo.

Outi kertoo olevansa pullantuoksuinen Outi-mami, joka tykkää lepoa, laittaa ruokaa ja tehdä käsitöitä.

– En tiedä ketään muuta ihmistä, joka tekisi niin monta lämmintä ruokaa päivässä kuin äiti. Hän tuli luokseni alkuviikosta ja toi monta pussia kakkuja ja pullia mukanaan. Hän kyllä tietää, että olen kuntokuurilla ja koitan katsoa mitä syön, mutta äidin motto on, että kyllä yksi pulla päivässä menee, Niko naurahtaa.

MTV tekee Amazing Racen kaltaisen kilpailuohjelman – mukana Juha ja Jutta Larm

Niko juontaa NRJ:n aamua yhdessä Julianna Jokelan kanssa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ummikkona matkalle

Race Across the World on alkujaan brittiläinen formaatti ja täysin uusi Suomessa. Niko ja Outi katsoivat Euroopan karttaa ennen matkalle lähtöä.

– Edellisenä iltana, Outi lisää.

– Täytyy kyllä myöntää, että emme me hirveästi valmistautuneet. Sehän tässä jännää onkin, kun lähtee uuteen sarjaan, niin ei voi tietää, mihin pitäisi valmistautua, Niko komppaa.

Kaksikko ei halunnut odottaa matkalta liikoja, vaan päätti lähteä elämään seikkailua yksi päivä kerrallaan.

– En usko, että kukaan minkään maan kuvauksissa on kuollut, ja se oli meille pääasia, Niko sanoo.

Kilpailijat saivat budjetin matkalle, ja jos rahat loppuivat kesken, täytyi parien tehdä matkan varrella töitä. Jokainen pari joutui itse luovimaan tiensä etapilta etapille ja suunnittelemaan matkansa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kahdelle ihmiselle, jotka eivät osaa lukea karttaa ja ovat kielitaidottomia, niin onhan se haastavaa, Niko myöntää.

Jutta ja Juha Larm osallistuvat seikkailurealityyn – nukkuivat luteiden ja torakoiden keskellä

Tiuhtiviuhti ja elämästä iisisti nauttija

Outi kertoo poikansa olevan tiuhtiviuhti, jonka hän tuntee läpikotaisin.

– Hän on kilpailuhenkinen, ja minä puolestani otan elämän iisimmin. Minua välillä huvitti matkan aikana, mutta kaiken antaa anteeksi, kun on omasta lapsesta kyse, Outi muistelee.

– Äidillä on kyllä lehmän hermot. Hän vaan jaksaa ja ottaa asiat huumorin kautta. Totta kai siellä tulee pientä kinaa, koska matkaväsymys, ja silloin oli helleaalto päällä. Onhan se rankkaa, mutta onneksi emme ole pitkävihaisia. Illan tullen aina viimeistään sovittiin, jos oli jotain hampaankolossa, Niko kertoo.

Äiti-poika-kaksikko toivookin, että ihmiset, jotka haluaisivat nähdä maailmaa, mutta eivät sitä uskalla tehdä kielitaidon puutteen vuoksi, saisivat rohkaisua heidän matkastaan.

– Kyllä perusenglannilla pärjää maailmalla. Kyllä tuolla tajusi, että maailma on avoinna meille ja kaikki on mahdollista, Niko sanoo.

Jos Outi ja Niko joutuisivat autiosaarelle, mitä he pakkaisivat mukaan?

Narcos-tv-sarjan, Rambo-elokuvan ja hammasharjan, Outi vastaa.

– Mä ottaisin, korvat kiinni äiti, jonkun pornoelokuvan. Sitten ottaisin Salatut elämät -sarjan, koska sitä on niin monta jaksoa, että aika kuluisi. Ja sitten tavaraksi ottaisin vaikka tupakka-askin, Niko pohtii.

Race Across the World Suomi alkaa 16. maaliskuuta MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa