fbq

Jouni Hynynen kunnostautuu nyt näyttelijänä – taustalla Kontio & Parmas -yhteistyö

Vierailu Kontio & Parmas -sarjassa on vienyt nyt Kotiteollisuus-laulajan entistä syvemmille vesille näyttelemisen suhteen.

Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmo Jouni Hynynen laajentaa repertuaariin muutenkin kuin osallistumalla syksyllä nähtävään Vain elämää -musiikkiohjelmaan. Aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa Hynynen kertoi suunnitelmistaan ryhtyä näyttelijäksi.

 Hynynen esiintyy Sotkamossa keskiviikkona 5. heinäkuuta ensi-iltansa saavassa kesäterassinäytelmässä Huovisen erikoiset, joka perustuu kainuulaiskirjailija Veikko Huovisen lyhyisiin tarinoihin.

– Vaimo pakotti, Hynynen kommentoi syytä uudelle aluevaltaukselleen.

Samassa näytelmässä nimittäin esiintyy Hynysen näyttelijävaimo Mari Perankoski. Pariskuntahan on näytellyt aiemminkin yhdessä muun muassa suositussa Kummeli esittää: Kontio ja Parmas -farssisarjassa, joskin Hynynen esiintyi siinä enemmän itsenään kuin varsinaisessa roolihahmossa. Teatterin lavalla näytteleminen on joka tapauksessa miehelle ihan uudenlainen haaste, vaikka Hynynen kertoikin Huomenta Suomen haastattelussa lukeneensa Huovista jo teini-iästä asti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Se, että yhtäkkiä pitäisi osata ulkoa näitä tekstejä onkin sitten eri asia. Rokkikeikkailuun verrattuna tässä on se ikävä puoli, että tässä pitää oikeasti muistaa sanat, hän totesi ja tunnusti olevansa p**kat housussa ensi-illan alla.

Teatteriyhteistyö on mitä ilmeisemmin suoraa jatkumoa Kontio ja Parmas -projektille, sillä kesäteatteriesityksen ohjaa niin ikään kyseisessä Kummeli-poliisisarjassa hassutellut Ilkka Heiskanen, minkä lisäksi mukana tuotannossa on samaisesta sarjasta Kummeli-mies Heikki Vihinen. Hynysen vitsailusta huolimatta Heiskanen on itse asiassa se, joka houkutteli Hynysen mukaan lavalle.

– Tässä on oivallinen duo, joka sopii Huovisen lyhyisiin teksteihin kuin hansikas käteen, Heiskanen perusteli sitä miksi halusi pariskunnan molemmat jäsenet näytelmään.

Katsojilta kylmää kyytiä Vain elämää -ohjelmaan osallistuvalle Jouni Hynyselle: ”Taisit saada ison summan”

”Tukea ei ole paljoa tullut”

Heiskanen kuvailee kesäteatteriesitystä enemmän katuteatterin, vaudevillen ja sirkuksen yhdistelmäksi kuin perinteiseksi näytelmäksi.

– Vaikeinta tulee olemaan pokan kanssa pelaaminen, koska Huovisen tekstit ovat niin hauskoja, hän veikkaa Hynysenkin isoimmaksi haasteeksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Toimittajan kysyessä pariskunta Hynynen-Perankoskelta miltä tuntuu tehdä töitä yhdessä, vastaus tulee kuin tykin suusta.

–Aivan kamalaa, Hynynen huokaa, vaikka Mari onkin toista mieltä.

Hynyseltä kysyttiin myös, onko hän saanut hyviä neuvoja näyttelijäpuolisoltaan.

–Treenivaiheessa antoi pari vinkkiä, mutta sen jälkeen kun homma on alkanut rullaamaan, ei ole paljon tukea tullut, Hynynen totesi hirtehisesti.

Elokuva-arvostelu: Uusi Kummeli-elokuva on älytöntä huonon huumorin juhlaa

Seuraa meitä somessa