fbq
kokander

Jenni Kokander huolestui somen käytöstään: ”Laitoin itselleni Instagramiin aikarajan”

Jenni Kokander nähdään parhaillan kuvattavassa Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvassa jälleen topakan Pakastaja-Elvin roolissa. Vuonna 2023 ensi-iltaan tulevassa elokuvassa Risto jää koukkuun videopeleihin.

Jenni kertoo nauttineensa kuvauksissa lasten vapaasta ja valoisasta elämänasenteesta. 
– Lasten kanssa tekemisestä oppii tosi paljon. Sellaista vapautta ja heittäytymistä voi vain ihailla, kun me aikuiset olemme vähän tylsiä, että olemme rakentaneet ympärillemme kaiken maailman suojamuureja. Lapsilla ei vielä ole semmoisia.

Hän myös muistuttaa, ettei nuorempi sukupolvi ole välttämättä aikuisia helpompia vastanäyttelijöitä.
– Lapsille ei mene läpi mikään feelu. Pitää olla tarkka siitä, että ajatukset ovat kohdallaan, koska lapset huomaavat heti, jos yritetään mennä siitä, missä aita on matalin. Se on oikein. 

Otso, 12, on uusi Risto Räppääjä – kavereiden mielipiteet jännittävät 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
kokander

Pelaamisen teemaa Jenni pitää juuri tähän aikaa iskevänä, kun vanhemmat ja lapset hakevat monissa perheissä tasapainoa, kuinka paljon voi pelata.

– Sitähän me aikuiset pyörittelemme koko ajan, että mikä on se sopiva ruutuaika. Mutta kiinnittäisin huomiota myös siihen, että eivät ne ole vain lapset, jotka jäävät puhelimiin ja muihin koneisiin kiinni, vaan me aikuiset myös. 

Hän kertookin rajoittaneensa myös omaa sosiaalisen median käyttöään, sillä se tuntui liian addiktoivalta. 
– En ole esimerkiksi omista lapsistani niin huolissani, mutta itselleni olen laittanut Instagramiin 20 minuutin päivärajan. Se on niin taitavasti rakennettu, että sitä vain skrollaa kissavideosta toiseen, ja aika kuluu. 

Jennistä onkin hienoa, miten Risto Räppääjä -kirjailijoiden Tiina ja Sinikka Nopolan kirjoissa on teräviä huomioita maailmanmenosta.
–  Mutta sitten on myös huumoria, ja asioita käsitellään lämpimästi ja viisaasti. Niitä ei hierota naamaan, vaan asiat tapahtuvat luonnollisesti. 

Tiina Nopola tekee Risto Räppääjä -elokuvaa ilman edesmennyttä siskoaan: ”Tiedän, että hän toivoi minun jatkavan”

Seuraa meitä somessa