fbq
20240115, Helsinki. Janni Hussi ja koiralle koti pressi.

Janni Hussi selätti uupumuksen: "Nyt taas muistan, millainen ihminen olen"

Juontaja, näyttelijä ja rallikartturi Janni Hussi nähdään pian televisossa, kun Koti Koiralle -ohjelman kolmas kausi alkaa.

Janni Hussi on monelle tuttu radioääni, näyttelijä, juontaja ja uusimpana aluevaltauksenaan rallikartturi. Pian hänet nähdään taas televisiossa, kun Koti koiralle- ohjelman kolmas kausi starttaa 31. tammikuuta. Lisäksi  Janni on näytellyt Syke-sarjassa Vilma-nimistä ensihoitajaa vuodesta 2021 lähtien.

Jannin alkuvuosi on alkanut rauhallisesti. Hän on keskittynyt rallivalmisteluihin, nauttinut hiihdosta, urheilusta sekä hitaista aamuista ja arjesta Harri-koiran ja kumppanin, Joel Harkimon, kanssa.

– Viime vuosi oli isojen muutosten vuosi monessakin mielessä. Toivon, että tämä vuosi jatkaisi samalla linjalla.

Janni on aiemmin kamppaillut uupumuksen ja oman jaksamisensa kanssa. Nykyisin hän on budjetoinut aikaa itsestä huolehtimiseen, treenaamiseen, lepäämiseen ja nukkumiseen sekä järkevään syömiseen – vaikka herkutkin totta kai maistuvat.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Nyt taas muistan, millainen ihminen olen. Se oli pitkään kadoksissa, sitä vaan suoritti kalenteri kädessä elämää, jotta ehti paikasta a paikkaan b.

– Nykyään havainnoin ihan pieniäkin juttuja, esimerkiksi metsässä kävelyllä huomaan hassunnäköisen sienen, kun taas aiemmin kävelin laput silmillä ja suoritin sen metsäkävelyn.

Jarmo Koski on ikuinen Salkkareiden Seppo Taalasmaa: "Vielä tänä päivänäkin kysytään..."

Janni näyttelee Syke-sarjassa Vilmaa.

Unelmatyölle hyvästit

Janni oli tuttu ääni Radio Suomipopin Aamulypsystä. Hän aloitti Anni Ihamäen äitiysvapaan sijaisena vuonna 2020. Sittemmin hänestä tuli vakituinen ääni radioaalloille. Hän päätyi kuitenkin lopettamaan radiotyönsä huhtikuussa 2023.

– Sen oman jaksamisen kanssa oli kipuilua usean vuoden ajan. Tässä mielessäkin viime vuosi oli muutosten vuosi, kun lopetin unelmatyöni. Olen vähentänyt paljon muitakin töitä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Janni palaisi mielellään radioon takaisin jossain kohtaa elämäänsä.

– Rakastan sitä työtä ja nautin siitä älyttömän paljon. Toivon, että vielä tulee se päivä, jolloin asiat loksahtavat paikoilleen.

Jarkko Niemellä oli yksi vahva toive uuteen Syke-leffaan: "Ei mikään sketsi"

Janni toimii Lauri Joonan kartturina.

Rallikärpänen puraisi

Nyt Janni toimii Lauri Joonan kartturina WRC2-luokassa, eli MM-rallin kakkostasolla.

– En olisi ajatellut, että se rallikärpänen näin paljon puraisisi. Ajattelin, että tulisin siitä kyllä tykkäämään, koska vauhti on aina viehättänyt. Siinä on jokin tosi oudolla, kierolla tavalla meditatiivinen puoli, jota on hirveän vaikea kuvailla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kun on siellä autossa ja tietää mitä tekee ja mitkä ovat seuraavat askeleet, ja varsinkin lähtöviivalla, kun näkee valojen syttyvän niin tietää, että nyt sitä mennään. Moottori huutaa, mutta samaan aikaan kaikki hiljenee, tunnen sykkeeni ja hengitykseni, ja joka paikkaa vähän pistelee ja keskityn vain siihen tilanteeseen.

Alkuvuosi onkin kulunut valmistelutöiden, nuottien ja karttojen parissa.

– Tässä on tosi paljon ajattelutyötä, suunnittelutyötä ja eri skenaarioiden miettimistä ja laskemista. Karttojen piirtäminen tapahtuu esimerkiksi siten, että katson perinteisestä karttaa ja siirrän sen navigaattoriin.

– Se on vähän sellaista salapoliisityötä. Erittäin kivaa, mutta siihen saa todella paljon aikaa kulumaan.

Seuraa meitä somessa