fbq
Unelmia Italiassa

Ellen Jokikunnas sai halvausoireita – joutui leikkaukseen, jota ei ole aiemmin Suomessa tehty

Unelmia Italiassa -ohjelman toisessa jaksossa Elleniä odottaa leikkaus, joka voi halvaannuttaa hänet.

Unelmia Italiassa -ohjelman toisessa jaksossa Ellen Jokikunnas kertoo pelon hetkistään.

– Pientä hiekotusta unelmien eteen, nimittäin mulla on puoli vuotta ollut pahoja niskakipuja ja yläselkäkipuja. Olen ravannut lääkärissä, rintarangan magneetissa, saanut hermokipulääkkeitä, fysioterapiaa, Ellen luettelee jaksossa.

– Joka kerta lääkärissä on ollut ajatus siitä, että niskasta säteilee kipu yläselkään lapaluiden väliin.

Kuukausien saatossa tilanne paheni, ja Ellenille tuli kipuvanne rintarangan ympärille

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Alkoi tulla lieviä halvausoireita, että jalat puutui ja jaloista lähti voima, tuli huimauksia ja pahoinvointia. Lääkäri kekkasi, että otetaanpa magneettikuva rintarangan alemmasta kohdasta. Sieltä sitten löytyi syypäämörkö. Mulla oli selkäytimessä sellainen iso kysta lukinkalvon sisällä selkäytimessä, Ellen avaa tilannettaan.

Lääkärin tuomio oli, että kysta täytyisi leikata, koska se puristaa selkäydintä kasaan, ja ennen kuin halvaukset menevät pahemmaksi.

– Mielenkiintoista nähdä, jos kaikki on hyvin, paranee hyvin ja mitään komplikaatioita ei tule, että riittääkö kärsivällisyys siihen kaikkeen aikaan, kun haluaisi heti olla remontoimassa, muuraamassa, maalaamassa ja tekemässä kaikkea, Ellen sanoo ennen leikkaustaan.

Unelmia Italiassa

Ellenin ja Jarin on tarkoitus remontoida Italian taloaan kesän 2023 aikana. Ellen kertoo leikkauksestaan huhtikuussa 2023 helsinkiläisen sairaalan sängyllä. Edessä on kolmen kuukauden toipumisjakso, ja vasta syksyllä saa nostaa maitopurkkia painavampaa.

– Tuli sellainen kiukku, että myöhästyinkö mä. Luulin, että olin ajoissa unelmien kanssa. Me toteutetaankin niitä unelmia ennen kuin meidän lapsi saapuu jonain päivänä, Ellen pohtii.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Minulle tuli tosi iso ahdistus, että nyt kaikki menee pieleen. Miksi me teimme tällaisen tempun? Enhän mä pääse edes koskaan sinne talolle asti. Kävelenkö koskaan?

Leikkauksessa on riskinsä, muun muassa mahdollisuus halvaantua. Jari ja Ellen tekivät tarvittavia suunnitelmia halvaantumisen varalle.

– Kuitenkin halusin uskoa siihen, että ollaan Suomessa, suomalaisen terveydenhuollon ammattilaisten luona ja todella pätevät neurokirurgit omassa duunissaan, Ellenin puoliso Jari pohtii.

– Jäi elävästi mieleen, kun tämä neurokirurgi sanoi, ettei tämänkaltaista ole kukaan leikannut Suomessa, mutta jos joku siihen pystyy, se olen minä. Ilman mitään, että hän olisi kerskaillut, hän jatkaa.

Leikkaus onnistuu, sillä Ellen pystyy heiluttamaan varpaitaan heräämössä. Kahden kuukauden päästä karavaani lähtee koti toista kotia Pugliaan, Italiaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Unelmia Italiassa MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa