fbq
Eden Golan

EBU:lta kova päätös Israelin osallistumisesta Euroviisuihin

Euroopan yleisradiounioni on viimein tehnyt virallisen päätöksen Israelin Euroviisuihin osallistumisesta.

Useat suomalaislaulajat Paleface ja Olavi Uusivirta etunenässä ovat vaatineet, että Euroopan yleisradiounioni EBU ei päästäisi Israelia tämän vuoden Eurovision laulukilpailuun. Syynä boikottitoiveille on Gazan sota. Suomen viisuedustaja Windows95Man eli Teemu Keisteri toivoi samaa heti UMK-voittonsa jälkeen.

Näillä ja muilla laajalla kansainväliselläkin rintamalla esitetyillä vaatimuksilla ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta. EBU nimittäin ilmoitti torstaina 15.2., että Israel voi osallistua tämän vuoden Euroviisuihin.

– Eurovision laulukilpailu on epäpoliittinen musiikkitapahtuma ja EBU:un kuuluvien yleisradioyhtiöiden välinen kilpailu. Siinä eivät kilpaile eri valtioiden hallinnot, EBU:n johtaja Noel Curran kommentoi tiedotteessa.

Kiistelty Israel teki valinnan – hän on maan euroviisuviisuedustaja

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jo tammikuussa uutisoitiin, että Israel olisi saanut luvan kisaamaan. Kyseessä oli kuitenkin tuolloin vielä uutisankka. Nyt EBU on päättänyt asiasta virallisesti.

Helsingin Sanomat on jo ehtinyt kysyä Windows95Manin suhtautumista EBU:n päätökseen.

– Emme kommentoi asiaa tällä hetkellä mitenkään, Windows95mania edustavan All Day Agencyn toimitusjohtaja Jussi Roine kommentoi Helsingin Sanomille tuoreeltaan. 

Keisteri paljasti aiemmin samassa lehdessä, ettei hänen ja solisti Teemu Piispasen päätös lähteä Euroviisuihin ole vielä kirkossa kuulutettu Israelin mahdollisen osallistumisen vuoksi. 

Eurovision-laulukilpailut järjestetään Ruotsin Malmössä toukokuussa. Israelia edustaa Eden Golan.

Suomea viisuissa edustaa Windows95man laulajanaan Henri Piispanen.

Seuraa meitä somessa